@GordonLameman3: Co otrzeźwi? Przecież ostatnio neuropowa propaganda wciskała kit że służby komunistyczne nie miały powodu do przenikania w struktury KK.
@Satan696: Nie wiem o czym piszesz i mało mnie to interesuje. Ważne jest dla mnie i dla Polski, aby Polacy przestali słuchać bredni kleru. Aby zrozumieli, ze kler i polityka to zło.
@GordonLameman3: No to to chyba złe podejście do sprawy skoro chcesz otrzeźwić Polaków informując ich że służby antykościelnego reżimu wnikały w kościół, oczywiste będzie że tacy ludzie będą chcieli jak najgorzej dla instytucji. ¯\_(ツ)_/¯
@Satan696: Zgadza się. Głódź ostentacyjnie popiera politykę PiS, tym samym jako współpracownik służb PRL wspiera partię przywracającą komunistyczny ład, tylko że w wydaniu katolickim.
https://www.wykop.pl/link/4559573/abp-slawoj-leszek-glodz-byl-agentem-prl-w-watykanie/
Brawo, brawo. Tego Polsce trzeba. Może się część narodu otrzeźwi i przejrzy na oczy.
Nie wiem o czym piszesz i mało mnie to interesuje. Ważne jest dla mnie i dla Polski, aby Polacy przestali słuchać bredni kleru. Aby zrozumieli, ze kler i polityka to zło.
To znalezisko pokazuje, że wysocy hierarchowie kościoła byli pachołkami PRL. I się ze swojej przeszłości nie rozliczyli.