Aktywne Wpisy
masternodeBTC +456
Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.
Zanim przejdę do konkretów to parę słów dla nowych czytelników. Już od 3 lat rozmawiamy w tych wpisach o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: każdy poleca rzeczy które wprowadził do swojego życia z tytułowego pytania i może je polecić, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje rozwiązania z których również korzysta,
Zanim przejdę do konkretów to parę słów dla nowych czytelników. Już od 3 lat rozmawiamy w tych wpisach o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: każdy poleca rzeczy które wprowadził do swojego życia z tytułowego pytania i może je polecić, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje rozwiązania z których również korzysta,
Piastan +22
Dlaczego audyt jest szkodliwy pomimo, że jego działania są legalne, a większośc żołnierzy to troglodytyci.
Przez płot można obserwować/nagrywać np kiedy są zmiany wartowników, jakie są trasy patroli i o których godzinach, jaki jest porządek dnia jednostki. Można PODSŁUCHIWAĆ o czym mówią żołnierze, chociaż by kto jaki ma stopień/specjalizacje. Jak wyglądają zajęcia/szkolenia przeprowadzane na zewnątrz.
Jaki sprzęt mają żołnierze(kiedy nowy sprzęt trafił) w danej jednostce i nie chodzi mi o wolno stojące
Przez płot można obserwować/nagrywać np kiedy są zmiany wartowników, jakie są trasy patroli i o których godzinach, jaki jest porządek dnia jednostki. Można PODSŁUCHIWAĆ o czym mówią żołnierze, chociaż by kto jaki ma stopień/specjalizacje. Jak wyglądają zajęcia/szkolenia przeprowadzane na zewnątrz.
Jaki sprzęt mają żołnierze(kiedy nowy sprzęt trafił) w danej jednostce i nie chodzi mi o wolno stojące
Hej mirki, ostatnio do mnie mentalnie dociera że w przyszłym miesiącu będę musiał założyć spółkę. Ktoś wie jak wygląda taki proces? I ile się zwyczajowo płaci za księgową, moja jest 'tania' ale chyba tylko dla zwykłego DG bo za obsługę z o.o. zawołała 600zł miesięcznie netto albo więcej w zależności od obsługiwanych dokumentów etc... Dla porównania za DG płace jej co miesiąc 100zł netto...
U mnie księgowa bierze za jedną spółke bierze 400 za drugą 1000... kwestia ilości dokumentów i pracy...
@micke: przede wszystkim jak masz spółkę z o.o., to cała kasa zarobiona jest kasą spółki, a nie Twoją i dopiero potem Ty możesz ją wyjąc ze spółki poprzez jakąś umowę. Przy jednoosobowej działalności gospodarczej tego nie było, bo cała kasa jaką obracałeś była Twoja, tutaj już trzeba pamiętać, że spóła z