Aktywne Wpisy
Davvs +1188
karpiniusz +353
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #

![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Sam raczej nie mam cukrzycy, albo jeszcze nic o tym nie wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale staram się interesować tym jak i innymi popularnymi chorobami. "W razie czego"
Wielu cukrzyków mówi, że w nocy wstają sobie mierzyć cukier. Po co? Skąd bierze się hipoglikemia w nocy, gdy wieczorem podali sobie odpowiednią dawkę insuliny? W dodatku gdy ktoś sie o to obawia nie lepiej podać jej sobie mniej by mieć troche wyższy cukier? Czy może to nie chodzi o insulinę?
#cukrzyca #zdrowie #medycyna
Sam wielokrotnie kładłem się spać z cukrem ok. 100, a w nocy budził mnie alarm na 60, choć wydawało mi się, że wszystko było w porządku z dawką.
Z boku to
@matti05: Klasyczne paleo nie. Dieta paleolityczno-ketogeniczna - tak.
https://www.researchgate.net/publication/323151200_Therapeutic_protocol_of_Paleomedicina_Hungary
@Petty94: Prawdopodobnie, podobnie jak ~75% i więcej społeczeństwa na standardowej zachodniej diecie, masz przynajmniej stan przedcukrzycowy. Polecam zrobić sobie badanie - tylko, żeby ci doktorki nie zrobiły wyłącznie badania poziomu cukru, bo to o niczym nie świadczy. Trzeba badać i cukier i insulinę razem. Najlepiej odpowiedź tych parametrów w 6 godzinach, ale nawet standardowe 3 są OK.
ta dieta jest kontrowersyjna i mnie osobiscie nie podeszla. to jeden znany przypadek CT1 i tez nie wiadomo, jak bedzie dalej. mozliwe, ze ta dieta ma potencjal terapeutyczny w takich chorobach - czas i badania zweryfikuja.
co innego CT2, tutaj dieta ma