Wpis z mikrobloga

Czy mogę napisać grę na androida nie mając żadnego pojęcia o pisaniu gier? To znaczy... Czy muszę się uczyć od zera jakiegoś języka programowania czy raczej dam radę robić to na zasadzie aha tego mi brakuje to tego się nauczę a silnik wezmę gotowy i tylko wkleję swoje przedmioty? #pytanie #programowanie #android
  • 9
@croppz szczerze nie wiem od czego zacząć ale zaraz poszukam poradników
Mam w głowie grę w 2D gdzie na środku jest postać a ty nią możesz biegać swobodnie pod planszy
Jest taki typ silnika? (Serio nie wiem)
@croppz no to mniej pisze z zaraz się tym zajmę xD
Nie no nawet nie sprawdzałem bo myślałem że trzema mieć ogromną wiedzę programisty za 15k a tu jednak gotowe silniki są i jutro chyba zacznę na poważnie szukać informacji
@Gacek_: programiści 15k też kiedyś zaczynali. Wszystkie informacje których możesz potrzebować są do znalezienia w internecie, trzeba tylko umieć szukać - i to chyba jest najważniejsza umiejętność jeżeli chcesz się zacząć w programowanie bawić. Może ci się uda, może za miesiąc sam stwierdzisz że czas wszystko wywalić i zacząć od nowa, zawsze się czegoś przy okazji nauczysz. A może za parę dni stwierdzisz że to nie dla ciebie i olejesz temat.