Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki z tagu #programowanie i #informatyka mam pytanko. Poszukuje programu który..... a może od początku.
W pracy wyszukuje towarów które kupuje w kilku hurtowniach, do każdej hurtowni mam login i hasło, w każdej hurtowni towar który szukam ma ten sam kod. Meczy mnie trochę bardzo przeskakiwanie między zakładkami w przeglądarce. Czy istnieje jakiś program w którym skonfigurowałbym dostęp do każdego sklepu i w jednym okienku wpisywał szukaną frazę a program wyrzucałby mi wynik, z podaniem ceny i ilości (ostatecznie samej ceny) w każdej skonfigurowanej hurtowni.... lub jaki byłby koszt takiego programu. Nie musi mieć mega grafiki itd.... Dziękuję :)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarkoWN: co do stworzenia programu to ciężko coś wycenić bo nie wiadomo czy te hurtownie mają wystawione jakieś API, jak przebiega autoryzacja itp

W zasadzie takie coś nawet bez API dałoby się napisać w jakimś Selenium ( ͡° ͜ʖ ͡°) gotowych rozwiązań jako takich niestety nie znam :(
  • Odpowiedz
@MarkoWN: jeśli wiesz coś o programowaniu to jest to framework do automatyzacji obsługi aplikacji webowych - możesz sobie np napisać prosty skrypt który zaloguje się w oknie logowania , wyszuka te produkty w odpowiednim polu i wyciągnie jakieś wyniki

Jest też chyba jakaś wtyczka do nagrywania małe i odtwarzania ich potem w przeglądarce z tego co widzę

https://www.kainos.pl/blog/pierwsze-kroki-z-selenium-selenium-ide/

Ogólnie jest w miarę ogarniasz to polecam Ci zgłębić temat bo nikt
  • Odpowiedz
@MarkoWN: nie wydaje mi się żeby było coś gotowego. Jeśli ktoś miałby Ci coś takiego napisać, to myślę koszt 300-1000 zl.
Natomiast wygląda to na zadanie w sam raz, żeby poćwiczyć pierwsze kroki w programowaniu, jeśli chciałbyś zacząć się uczyć
  • Odpowiedz