Wpis z mikrobloga

Jak przygotować się do przejścia Camino Portugues?

Wiem, że przynajmniej kilkoro z Was przymierza się do przejścia portugalskiego wariantu Camino de Santiago. Napisałem poradnik, w którym dzielę się swoimi doświadczeniami ze szlaku - co warto spakować, czego nie, na jakie wydatki się przygotować i jak w ogóle najlepiej do Portugalii się dostać. No i trochę zdjęć z samej trasy w środku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak przejść Camino Portugalskie? Co spakować i jaki przygotować budżet?

#zwtravel

#portugalia #hiszpania #camino #podroze #podrozujzwykopem
zbigniew-wu - Jak przygotować się do przejścia Camino Portugues?

Wiem, że przynajm...

źródło: comment_dkilhCCRC2jKYb0hFKpSmYNIf0ZDkTQE.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Fajny poradnik. Ja zamykałem się w 5e w Portugalii i 8 eur w Hiszpanii poza 1 awaryjnym noclegiem pod koniec. Wybierając trasę nadmorską można też zaoszczędzić w ogole na albergue, a w samym Santiago polecam już tzw. "polski albergue" choć warunki były chyba najgorsze ze wszystkich, z których korzystałem po drodze.
  • Odpowiedz
@zbigniew-wu: Fajny wpis. Planujesz jeszcze powtórzyć Camino inną trasą? Jesteś wierzący i niezależnie od odpowiedzi, jak to wpłynęło na Twoje życie duchowe?
  • Odpowiedz
@Tino: Dzięki :) Myślę, że pewnie powtórzę, trochę kusi mnie Camino Primitivo. Sam nie wiem, ale na pewno nie wykluczam :) O dziwo na moje życie duchowe nie wpłynęło w ogóle, samo Camino było super przygodą, ale nic ponadto. Myślałem, że będzie trochę inaczej, i nawet trochę zazdrościłem ludziom, którzy pod katedrą się rozklejali i widać było, że trasa mocno na nich oddziaływała.

Dla mnie okazało się to po prostu
  • Odpowiedz
@zbigniew-wu: Super, gratulacje z Camino. Fakt, to po prostu przygoda. Życie duchowe jest głębsze od tych kilkuset kilometrów piechotą. Wszystkiego dobrego!
  • Odpowiedz