Wpis z mikrobloga

Mirki jaka aplikacja do zablokowania internetu na #android? Syn koleżanki (lvl9) sparował sobie kartę kredytową i #!$%@?ł 600 zł. Zabrała mu telefon ale jednak potrzebuje mieć z nim kontakt jak jest w szkole czy na jakimś wychodnym ale chce mu wyłączyć internety
#telefony #dzieci
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzetson: zgłosić sprae na policje, nic gówniakowi nie zrobią ale tak sie naje strachu ze raz na zawsze oduczy sie takich zachowań, i nie bedzie trzeba nic robić z telefonem
  • Odpowiedz
@dzetson: nie napisales czy to karta, czy abo. Najsensowniejsza opcja to blokada netu u operatora. Tylko to ma te wade i twoj pomysl z blokowaniem internetu, ze jak mlody dorwie sie do wifi, to bedzie to samo. Tzn bedzie sobie mogl kupowac diamenty, czy inne gowna w gierkach.
Wiec w tym wypadku jedyna opcja to telefon przez ktory z netem sie nie polaczysz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@dzetson: @Maomam: @TwojStaryToKorniszon: zdaje mi się że ktos tu źle problem opisał a młody kasę z kart przeznaczył na zakupy w gierkach internetowych.
Jeśli to problem danych które zużył daj mu ofertę na karte. Najlepiej Orange free na kartę lub a2 mobile. W Orange jest od 30gb miesięcznie (15 pakiet + 15 doładowanie + 1 co miesiąc wiecej) bez limitu prędkości lub a2 mobile bez limitu
  • Odpowiedz
@archi3: masz rację, źle opisane aczkolwiek nie spodziewałem się takiego odzewu tylko szukałem jakieś apki do zablokowania neta. Młody ma Virgin na kartę więc internet nie stanowił problemu lecz sparowana karta i kupowanie jakiś itemów w grze. Zaintalowałem blokadę aplikacji na wszystko co możliwe zostawiając tylko niezbędne funkcje takie jak sms czy telefon oraz firewalla blokującego internet na wifi i lte.
Sposób jego wychowywania jest jak dla mnie daleki od
  • Odpowiedz
@dzetson: Przerabiałem ten temat wielokrotnie pracując na infolinii. Dzieciaki są na tyle sprytne, że żadna aplikacja, blokowanie internetu po stronie operatora (bo można odblokować kodem ekspresowym) nie pomoże, dzieciaki zawsze wymyślą jakiś sposób. Mówiłem to madkom wielokrotnie i usłyszałem, że jestem bezczelny, ale niestety. Wyjścia są dwa: nokia 3310 albo rozmowa i wychowanie dziecka. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dzetson: więc po co blokować internet skoro to nie to robi szkody? Narzędzia których nie rozumie w rękach dziecka są jak brzytwa, a co jeśli ktoś namówi go żeby podał dane karty w jakiejś grze lub na forum? Nie obawiacie się wyludzen, nie zamianych towarów (pół biedy jak do was coś przyjdzie bo można odeslac) lub dziwnych usług zrealizowanych np w Brazylii czy Rosji?
Inna sprawa że nie lubię tego
  • Odpowiedz
@dzetson: Masz coś takiego:
"Internet (Data/Wifi) Lock"
Ogólnie jest mnóstwo programów które umożliwiają zablokowanie internetu, problem polega na tym, aby znaleźć taki którego nie będzie w stanie samemu wyłączyć. Dobrym sposobem byłoby sprawdzenie, czy istnieje możliwość założenia hasła na konkretne funkcję w telefonie. Bo jeśli on potrafi samemu karty podpinać, to tylko i wyłącznie hasło może mu zablokować dostęp. Aplikacja którą ci wysłałem daję możliwość założenia hasła na internet w
  • Odpowiedz
  • 0
@dzetson można do operatora zadzwonić żeby zablokował transmisje danych na numerze, a do wifi zmienić hasło ewentualnie :D
  • Odpowiedz