Wpis z mikrobloga

#plemiona
Jak najbezpieczniej robić wojsko? Robię naraz budynki/LK i w koszarach. Dawać w łuczników/piki/mieczników? A może w topory i typowe wojsko na podbój kogoś innego szybko? Mam już 100 każdego z wyżej wymienionych i nie wiem na czym teraz się skupić? Robić LK + piki ? czy może LK + łucznicy. Nie chce robić ciężkiej, albo tarany/katapulty tylko robić wojsko + kopalnie + do pałacu budynki. Dopiero zaczynam bo 500 punktów, ale chce jak najszybciej rosnąć żeby szybko podbić 1-2 wioski koło mnie zanim urosną w siłe. Chce dobić tak do 500 LK i 1000 czegoś innego a później resztą dobijać też do tych 1000. Jakieś porady jaki stosunek dla 1 wioski, gdzie każdy zaczyna rozkładać proporcjonalnie wojo?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Or3z: plemienia słabe, byłem w jednym ale jak koleś obok mnie dłużej grający ma znacznie mniej woja odemnie odszedłem.. postanowiłem, że go przejme ( ͡° ͜ʖ ͡°) to jest świat 132, dopiero zaczynam i plemiona składają się z typków po 500-1000pkt gdzie nikt nic nie ma :/ wolałbym liczyć na siebie ale nie wiem czy robienie wszystkich wojsk 1:1 czyli 500LK, 500 piki, 500 topor itd
  • Odpowiedz
@NickciN: ziom, ja nie wiem skąd ty te proporcje wziąłeś. Jak chcesz podbić największe zagrożenia to j---ć deffa bo tym śmiesznym 1000 jednostek nic nie ubronisz i tak jak sąsiedzi polecą w offa. Ja bym klepał samo lk+topór+taran w proporcjach top:lk mniej więcej 2:1 a taranów żeby było minimum 200
  • Odpowiedz