Wpis z mikrobloga

Nawet dzieci maja bekę z katoli, którzy nie mogą już nic zrobić z postępującą ateizacją. Wiek gimboateistów jest argumentem, ale przeciwko katolikom, bo nawet mimo trwającej edukacji widzą jak wielkim stekiem bzdur jest chrześcijaństwo. To stawia piętnastolatków wyżej od was. Wasza religia umrze razem z wami.

Dobrze, że Lakukaracz wyłapał bana akurat teraz, pozostawiając po sobie obraz oświeconego ateisty stającego naprzeciw zaplutym karłom. @lakukaracza_, Pańska działalność na portalu ze śmiesznymi obrazkami zakończyła się wielkim sukcesem.

#bekazkatoli
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hipokryzja_Wykopu: @Dezyderat: Czy ja wiem. Widać było że to rozsądny człowiek, szczególnie jeszcze zanim postował śmieszne obrazki. Tylko ostatnio się bardzo zaangażował. Po tak długiej przerwie może mu się już nie chcieć xd

@Hipokryzja_Wykopu: Dobrze wiemy, że to w większości raczej nie dzieci. To dzieci prezentują tę bierną postawę wobec religii, tak promowaną przez katolików i kryptokatolików. Dzieci nie dostrzegają tego jak religia wpływa na to
  • Odpowiedz
@marcello_santi: A w realnej rzeczywistości 371 tysięcy dzieci z 375 tysięcy urodzonych ma chrzty. Tysiące organizacji katolicko-młodzieżowych działa w Polsce a moja parafia (na przedmieściach dużego miasta) co niedzielę zbiera więcej osób niż tag #gimboateizm

Taka wasza rewolucja XDD
Aha, zapomniałbym. Oaza ma więcej członków niż jest aktywnych użytkowników wykopu.
  • Odpowiedz
@marcello_santi: Takich jak ty "oświeconych" przez stulecia było mnóstwo, każdy z nich zacierał ręce na upadek Kościoła, ci silniejsi próbowali z nim nawet walczyć. Po latach pozostała z nich garstka pyłu, a Kościół jak był, tak jest i będzie, więc jak to mawiają - nie ze$raj się freethinkerze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Brzytwa_Ockhama: Ta statystyka mówi dużo o pozycji Kościoła, choć obaj wiemy że nie jest wyznacznikiem religijności. Znam jeden paradoksalny przykład: osoby niewierzące, które chrzczą swoje dzieci, prowadzą je do komunii, żeby one same zdecydowały o tym czy chcą wierzyć czy nie. Wynika to chyba z dwóch rzeczy:
1. Nie są pewni braku istnienia bogów, choć widzą że nie da się zaobserwować nic co by ich istnienie uprawdopodobniło, jednak chcąc dobrze
  • Odpowiedz
@Brzytwa_Ockhama: Co do wielkości pozostałych wielkości, które przedstawiasz, chyba celowo starasz się wprowadzić w błąd, stosując takie porównania. Trójboistów w Polsce jest więcej, niż liczy sobie sekcja piłkarska, znajdująca się po drugiej stronie ulicy.

Jeśli chcesz wnioskować statystycznie musisz umieścić część populacji posiadającą cechę (np. gimboateusze na wykopie) w kontekście całej populacji (np. użytkowników wykopu). Mając wartości liczbowe możesz nawet spróbować policzyć jakąś statystykę żeby zweryfikować hipotezę. Dalej wyodrębniając cechy
  • Odpowiedz
@Klepajro: heh
@50HerbatGreya: Nie wiem o czym to ma świadczyć.O tym, że "eksperymentując" nie zapomniał robić obserwacji?
Wy przyrzekaliście nie brać narkotyków, więc dla was jest to moralnie złe. Dla mnie jest to co najwyżej wbrew prawu.
@normiknawymarciu: Voltaire, Nietzsche - to moje ulubione przykłady osobowości, które dalekie są od obrócenia się w proch. Kościół daleki jest od tego jaki był choćby sto lat temu i
  • Odpowiedz
@marcello_santi: Ten Franciszek, co to kryje pedofili? Ech tej schizofrenii to neuropkom i innym oświeconym nie zazdroszczę... A co do podanych przykładów, to najlepiej komentuje je stary jak świat dowcip:

God is dead - Nietzsche
Nietzsche is dead - God

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz