Wpis z mikrobloga

Katolicy wierzą w tego samego boga co muzułmanie. Muzułmanie również uznają Jezusa jako jednego z najważniejszych proroków, koran poświęca sporo tekstu na historię Marii i Jezusa.

Katolicy nie znoszą gejostwa, żydów, a zwłaszcza ich banków, seksu i kiełbasy w piątek.

Muzułmanie nie znoszą gejostwa, żydów, a zwłaszcza ich banków, seksu i kiełbasy w ogóle.

Skąd ten strach przed islamem? Moglibyście być kolegami, pasujecie do siebie.

#katolicyzm #bekazkatoli
R.....l - Katolicy wierzą w tego samego boga co muzułmanie. Muzułmanie również uznają...

źródło: comment_1ZLcVeWQht0con2ClvJDxx92rjDL471a.jpg

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mają inne nakrycia głowy. A to bardzo ważne dla obu grup. Dlatego widzą w sobie wroga. Święte księgi nie mają znaczenia. I tak ich nikt nie czyta. A jak sie bardzo postarać, to i w jednej i w drugiej znajdą usprawiedliwienie na terror ludzi w innych czapkach.

@jan_zwyklak: to brzmi niemal pratchettowo xD masz milion plusów ode mnie
  • Odpowiedz
@piotr-zbies: Wszyscy się mylicie. Żaden z was nie ma racji jak powiedział Korwin. Ujmę to tak. Koran nie uważa Jezusa za zbawiciela. Czy uznaje Go za Boga i uznaje Jego zmartwychwstanie? Oczywista sprzeczność.
  • Odpowiedz
Tak. Jezus jest Bogiem. Jeśli powiesz inaczej to nie jesteś chrześcijaninem.

@DeadIy: A jak tak powiesz, to możesz zostać uznany za heretyka. Bo modalizm jest w KK herezją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
A tak naprawdę Jezus jest i Bogiem, i człowiekiem.

cc: @Royal_Email
  • Odpowiedz
Czy uznaje Go za Boga i uznaje Jego zmartwychwstanie? Oczywista sprzeczność.

@DeadIy: Za Boga nie uznają, ale w kwestii zmartwychwstania i paruzji się mylisz

Bóg powiedział do Jezusa: zesławszy na Ciebie śmierć, wzniosę cię do Siebie, będziesz uwolnionym od niewiernych i nad nich, aż do Dnia Sądnego będą wywyższeni ci, którzy za tobą pójdą; wszyscy do Mego powrócicie Sądu, a ja wasze sprawy rozsądzać będę.
  • Odpowiedz
@piotr-zbies: Żaden z tych fragmentów nie mówi, iż Jezus zmartwychwstał, a jedynie, że Bóg wziął Go do Siebie. Nie chcę umniejszać wagi Twoich argumentów, bo są wrtościowe, ale chyba co do zasady się zgodzisz?
  • Odpowiedz