Katolicy wierzą w tego samego boga co muzułmanie. Muzułmanie również uznają Jezusa jako jednego z najważniejszych proroków, koran poświęca sporo tekstu na historię Marii i Jezusa.
Katolicy nie znoszą gejostwa, żydów, a zwłaszcza ich banków, seksu i kiełbasy w piątek.
Muzułmanie nie znoszą gejostwa, żydów, a zwłaszcza ich banków, seksu i kiełbasy w ogóle.
Skąd ten strach przed islamem? Moglibyście być kolegami, pasujecie do siebie.
mają inne nakrycia głowy. A to bardzo ważne dla obu grup. Dlatego widzą w sobie wroga. Święte księgi nie mają znaczenia. I tak ich nikt nie czyta. A jak sie bardzo postarać, to i w jednej i w drugiej znajdą usprawiedliwienie na terror ludzi w innych czapkach.
@jan_zwyklak: to brzmi niemal pratchettowo xD masz milion plusów ode mnie
@piotr-zbies: Wszyscy się mylicie. Żaden z was nie ma racji jak powiedział Korwin. Ujmę to tak. Koran nie uważa Jezusa za zbawiciela. Czy uznaje Go za Boga i uznaje Jego zmartwychwstanie? Oczywista sprzeczność.
@Royal_Email: Tak. Jezus jest Bogiem. Jeśli powiesz inaczej to nie jesteś chrześcijaninem. Takie trudne? Nic dziwnego, że kwitną internetowe dyskusje pełne obelg.
Tak. Jezus jest Bogiem. Jeśli powiesz inaczej to nie jesteś chrześcijaninem.
@DeadIy: A jak tak powiesz, to możesz zostać uznany za heretyka. Bo modalizm jest w KK herezją. ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■ A tak naprawdę Jezus jest i Bogiem, i człowiekiem.
Czy uznaje Go za Boga i uznaje Jego zmartwychwstanie? Oczywista sprzeczność.
@DeadIy: Za Boga nie uznają, ale w kwestii zmartwychwstania i paruzji się mylisz
Bóg powiedział do Jezusa: zesławszy na Ciebie śmierć, wzniosę cię do Siebie, będziesz uwolnionym od niewiernych i nad nich, aż do Dnia Sądnego będą wywyższeni ci, którzy za tobą pójdą; wszyscy do Mego powrócicie Sądu, a ja wasze sprawy rozsądzać będę.
@piotr-zbies: Żaden z tych fragmentów nie mówi, iż Jezus zmartwychwstał, a jedynie, że Bóg wziął Go do Siebie. Nie chcę umniejszać wagi Twoich argumentów, bo są wrtościowe, ale chyba co do zasady się zgodzisz?
Katolicy nie znoszą gejostwa, żydów, a zwłaszcza ich banków, seksu i kiełbasy w piątek.
Muzułmanie nie znoszą gejostwa, żydów, a zwłaszcza ich banków, seksu i kiełbasy w ogóle.
Skąd ten strach przed islamem? Moglibyście być kolegami, pasujecie do siebie.
#katolicyzm #bekazkatoli
@jan_zwyklak: to brzmi niemal pratchettowo xD masz milion plusów ode mnie
@DeadIy: A jak tak powiesz, to możesz zostać uznany za heretyka. Bo modalizm jest w KK herezją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
A tak naprawdę Jezus jest i Bogiem, i człowiekiem.
cc: @Royal_Email
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@ImInLoveWithTheCoco:
@DeadIy: Za Boga nie uznają, ale w kwestii zmartwychwstania i paruzji się mylisz
@Chodtok: kto wygra- jedna z najbardziej wpływowych intelektualistek XX/XXI w. czy mało śmieszny troll z wypoka?
@Rolnikt: jajek