Aktywne Wpisy
DragonBreath +40
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Domyślam się, że słód to słód, a karmel to jakieś Exxx, ale wolę się upewnić, bo tak ściemniają na tych etykietach.
#pijzwykopem #piwo #piwowarstwo
@radziuxd: karmel to nie słód karmelowy, karmel to karmel ;d stosowany do modyfikacji barwy piwa
Ed: w czym tak ściemniają?
Chodzi o to, że generalnie gustuję w ciemnych piwerkach, ale tak na prawdę 1/10 ma smak jaki lubię, drogą dedukcji i z Twoją pomocą właśnie doszedłem do wniosku, że smakują mi te, które zawierają karmel, nie słód karmelowy.
Czyli co, mimo wszystko zły trop?
Wypisanie "słody jęczmienne" nic konkretnego właściwie nie mówi, jest tylko spełnieniem prawnych wymogów. Te dwa piwa na 100% różnią się słodami.
Muszę znaleźć coś nowego z takim składem i spróbować. :D
Następnie co do składu, to pod pojęciem "słody jęczmienne" mogą się kryć wszelakie rodzaje słodów: pilzneński, karmelowy, biscuit, itd. i każdy będzie dawał różne posmaki w zależności od tego ile ich użyto. To jest podstawa, ALE... wchodzimy
@radziuxd:
tak. Słód karmelowy to spreparowany słód, natomiast karmel - to spieczony cukier z fosforanem amonowym.
Do barwienia piwa [poza słodem] może być użyty wyłącznie karmel.
browary muszą podać na etykiecie wykaz alergenów.
Podawanie pełnego składu jest kłopotliwe - gdy się browar na to decyduje, to dokłada sobie