Wpis z mikrobloga

@mroz3: Tradycyjnie plusnę, ale tych zmian jest dużo, to i nie wstawiałem. Tak na szybko - 319 wydłużone do szpitala na Kamieńskiego, a 128 ze wszystkimi kursami na Zakrzów (znikają więc kursy skrócone na Kromera), do tego 16-tka nie będzie w październiku, a bardziej w okolicach grudnia, 129 w październiku powinno pojechać przez nowy łącznik na Lotnisko. A dalej nie pamiętam i nie chce mi się szukać ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@wiedro: powodzenia dla kierowców tej linii przy skręcaniu z Brodzkiej w Maślicką. No ale przecież skrzyżowania nie trzeba przebudowywać w rondo, bo nie ma równomiernego ruchu z każdej strony, co tam, że zabudowa w pobliżu aż huczy. W każdym razie zmiana całkiem ok, może choć trochę poprawi to frekwencję na tej linii, a Maslice Wielkie dostaną dodatkowy autobus (nie wiem, czy tam aby wszyscy nie mają już samochodów, ale ok xD)
  • Odpowiedz
@rail_man: Jak dostawczaki albo inne takie dają radę, 123 też da, bo tam jeżdżą krótkie autobusy, które nie mają więcej jak 10m. No na Maślicach raczej niewiele to zmieni, bo po primo to raczej mają już auta, a po drugie primo, 123 to taka linia z dupy do dupy XD, nie jedzie przez nic konkretnego, a jedynym jej plusem jest to, że można dojechać do Leśnicy i przesiąść się na tramwaj,
  • Odpowiedz
@rail_man: niby tak, ale z drugiej strony na stablowicką jeździć objazdem jak 101 to tez głupio. Idealnie gdyby dołożyli coś stadion-pasaż królewiecki - jedrzejowska
  • Odpowiedz
@wiedro: nie no, o ile na całym odcinku nikt z tej linii korzystał raczej nie będzie, tak jako dojazd do pętli na Koziej z okolic, chociażby, Lubelskiej w celu przesiadki to akurat raczej trafiony pomysł. Wiem, że prawie to samo robi 101, ale jeździ dosyć rzadko, zwiększy się dzięki tej 123 częstotliwość kursów MPK na tej trasie, chociaż trochę. A tramwaju na Popowice w pełnym przebiegu prędko się nie doczekamy (
  • Odpowiedz
@wiedro: dobra, jednak okazuje się, że 123 puszczą przez Główną, a robią to dla usprawnienia komunikacji do szkoły przy Karpnickiej. Wcześniej myślałem, że od Pracz będzie przedłużony do Koziej przez Brodzką
  • Odpowiedz