Mirki, zastanawiam się nad wyborem klasy do BfA. Chciałbym jakiegoś DPSa do casualowego PVE, z offspec healem. Mam na 110 Monka i Priesta (shadow to mój ulubiony spec ze wszystkich klas). Zastanawiam się jeszcze nad enh Shamanem. Jak wygląda balans tych klas w tym momencie? #worldofwarcraft
@devhudy: nie zastanawiaj sie nad balansem bo to sie zmieni. Wejdzie 1 hotfix i będzie lepszy spec X a potem Y itd. Wybierz to czym lubisz grać mordo, healerzy wszyscy są mocni poza disco priestem który jest głupio mocny xD
@Lrrr: A jak działa teraz zmiana speca jeśli chodzi o itemy? Trzeba zbierać całkiem oddzielny komplet na heala czy strength/agility w założonych itemkach zmienia się na inta?
@devhudy: Teraz jest tak, że azerytowe pancerze mają różne traity, a część z nich są zależne od speca. Chociaż jakoś nie robią one póki co jakiejś wielkiej różnicy. No a poza tym jak mówił @Lrrr - zapomnij o tych balansach-sransach jak chcesz sobie casualowo mucić PVE. Skup się na tym czym będzie ci się najmilej grało.
@devhudy: Co do tych azeritowych traitów to i tak je możesz w każdym momencie zmienić - stoi taki gostek obok transmo, który Ci z golda resetuję traity.
@Lrrr: Niby tak, ale zawsze mnie irytowało jak przeganiał mnie jakiś mag / hunter mimo słabszego ilvl. No i na wyższych mythic+ pojawiały się problemy ze znalezieniem grupy, bo z automatu odrzucali te teoretycznie słabsze klasy.
#worldofwarcraft