Wpis z mikrobloga

@Mlody_Adi: Praca sezonowa w gastro nie istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak złapiesz fajną knajpkę to się jej trzymaj. Ja teraz znalazłem robotę jako kelner za 14,5/h i zostaję tam też na okres roku akademickiego, bo to bardzo dobra kasa + tipy
EDIT zapomniałem dodać, że jestem po kursie kiperskim (sommelier) i jestem w trakcie kursu na baristę
@Mlody_Adi: Tak, a tę robotę złapałem zupełnym przypadkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) kurs winiarski miałem na koszt szefowej pod warunkiem, że zdam go za pierwszym podejściem. Znajoma też robi jako kelnerka, ale na starym rynku i kurs "winiarski" bez certyfikatu też miała na koszt właściciela lokalu.
@Polewik: na start to i tak bede sie łapał tego co pierwsze. Jeszcze nie wszedzie mnie przyjma, nie żebym sie chwalil czy zalil ale niestety majac juz praktycznie 25 lat wygladam na 18-19 :/ Kazdy kto mnie spotka to mowi wiec nie ulatwia to sprawy z praca