Aktywne Wpisy
w__w +196
Co jest urwa z tymi p0lakami-kier0wcami xD Jade 50 (idealnie rowne wg wskazan gps, wiec przecietny kierowca mial na loczniku wiecej niz 50) w zabudowanym i kazdy chcial mnie wyprzedzac XD
Serio jest tak, ze jezdzac codziennie po Niemczech czlowiek jezdzi z kultura, a tutal wlacza sie w czlowieku cham i agresja na drodze…
#polskiedrogi #polska #prawojazdy
Serio jest tak, ze jezdzac codziennie po Niemczech czlowiek jezdzi z kultura, a tutal wlacza sie w czlowieku cham i agresja na drodze…
#polskiedrogi #polska #prawojazdy
jacekparowka +187
Jestem dumny z mojego pokolenia. Praca na etacie nie dość że wstyd to jeszcze gównopłatna, a właściciele januszexów płacą 10% tego co zarabiają na pracowniku. To już lepiej nic nie robić, bo tylko dajesz zarobić jakiemuś milionerowi samemu otrzymując ochłapy i dorobisz się może będąc starym dziadem 30-40 letnim, kiedy już nie ma siły i ochoty na nic.
A tym co jednak wybrali pracę przypominam, żeby robić jak najmniej tylko możecie, a
A tym co jednak wybrali pracę przypominam, żeby robić jak najmniej tylko możecie, a
@noitakto: jest to wtedy bardzo płytkie "katolikowanie" - "to już zrobiłem, tego nie robię, jestem super doskonały, wszystko spełniam to teraz poczekam z 50 lat i będzie bailando".
To do czego jesteśmy zaproszeni to ściągać Niebo już tu na Ziemi. Tak miłować, tak być zjednoczeni z Bogiem, tak szerzyć miłosierdzie i dobroć, aby miłość Boża rozlewała się wszędzie. Jak mówi obecny papież - "wstańcie
@kornikniedrzewny: w alternatywnej rzeczywistości może i tak :)
@zarowka12: Czy sugerujesz, że ktoś wśród ludzi nie chce zbawienia, gdyż woli cierpieć niewyobrażalne katusze? Nie uważasz, że żałosny (bo nie uwzględniający złożoności ludzkiego zycia) podział na dobrych oraz złych jest zwyczajnie przerysowany? Nie, bóg nie chce zbawić wszystkich, bo juz by to zrobił (ponoć mial i ma taką możliwość). Widocznie, o zgrozo, ma inne plany.
Tego nie wiemy. Niewątpliwie Kościół jest instytucją czerpiącą spore profity z wiary i z Biblii, z ludzkich lęków i pewnie w dużo mniejszym stopniu z ludzkiej miłości. Ale to Kościół. Co do Boga to sprawa już nie jest taka prosta, choćby dlatego, że wszyscy, niezależnie od kultury, znamy coś, co można Bogiem nazwać (lub bogiem). Jak dla mnie coś jest na rzeczy.
@noitakto: no oczywiscie, ze tak. Nagroda jest zycie wieczne u boku Boga.
Ale tez jak bardzo slusznie napisal @Wezuwio - tu nie chodzi o bycie dobrym wbrew sobie, tylko dla nagrody, to jest glebszy temat.