Wpis z mikrobloga

Steemit. Super projekt, dostajesz Steemy za publikowanie postów, możesz łatwo zarobić nawet jako gówniarz lub osoba która nie ma pojęcia o kryptowalutach ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No właśnie nie do końca.
Miałem na Steemicie konto (w sumie to dalej mam ale już z niego nie korzystam), mam ponad 1000 followersów i... za obszerny artykuł dostaje 1 centa. Tak to niestety działa. Steemit opiera się na dostawaniu pieniędzy za pisanie artykułów, co jest oczywiście pomysłem świetnym. Nie mniej jednak sama organizacja na tej platformie jest żenująca. Pamiętam jak dołączyłem tam na początku 2017 roku i przyznam że zarobiłem dosyć dużo (jak na mnie).
Rok 2018 jest dla "pisarzy" po prostu słaby.
NIE MASZ SZANS na zarobienie jakich kolwiek dolarków, bo nikt cię nie zauważy. Co sekundę na Steemit wpływa ogrom nowych postów, co sprawia, że dostrzeżenie ciebie przez innych użytkowników graniczy z cudem.
Aktualnie żeby zarobić na tej platformie trzeba mieć znajomą grubą rybę (będzie ci upvotował posty przez co nie dość że dostaniesz $ to zostaniesz w jakimś stopniu wypromowanym), albo wystarczy po prostu fart... bo natrafisz na boty które natrzepią ci Steemów.
Myślę, że kiedyś jakoś usprawnią tą stronę, bo projekt na prawdę ma potencjał.
#kryptowaluty #steemit
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fluxy: jak znam życie to:
- Artykuł wcale nie był taki wspaniały, albo
- Nie wyróżniał się niczym wśród innych, albo
- Pewnie jeszcze był na temat krypto, a tam na tym zna się każdy, więc największą konkurencja w tym temacie, albo
- dodałeś tagi z d--y,
  • Odpowiedz
@fluxy: W życiu jest tak samo, jak urodzisz się na jakimś zadupiu w rodzinie gdzie dziadek to alkoholik, matka pracuje w warzywniaku, a ojciec zapieprza na budowie, to będziesz miał trudniej, niż dziecko prawników czy lekarzy.. Samo życie, trzeba walczyć ;)
  • Odpowiedz