Wpis z mikrobloga

Java. Podstawy. Wydanie X

Java. Techniki zaawansowane. Wydanie X

@endomorficzny: czytałem te dwie (no może inne wydania, ale większość się powtarza poza aktualizacjami i przekładaniem rozdziałów pomiędzy wydaniami - porównywałem różne wydania).

"Java. Podstawy." polecam każdemu na początek. Tzn. jak już umie coś programować, ale nie umie obiektowego. Jak ty umiesz obiektowe w C#, to tu może będziesz się trochę nudził. Chyba, że jednak nie bardzo umiesz. Możesz przejrzeć i zaznajomić
Java. Podstawy. Wydanie X

Java. Techniki zaawansowane. Wydanie X

@endomorficzny: Czytałem chyba wydanie IX i tak jak @mk321: napisał, podstawy mi sporo dały bez znajomości OOP ale techniki zaawansowane już tylko do przekartkowania i wyłapania ciekawych tematów. W sumie w dalszej części też się zgadzam z nim, Springa warto się pod prace pouczyć i Hibernate.
@endomorficzny ja ogólnie nie umiem się uczyć z książek, najlepiej mi idzie jak robię projekt, co prawda dużo błędów robię ale potem wysyłam to na przykład na mirko do poprawy

Nie znam tych książek, ale skoro ogarniasz c# to od razu weź książkę która jest dla bardziej zaawansowanych, po co masz się uczyć o klasach i typach zmiennych, skoro są one takie same w C#?