Wpis z mikrobloga

#kierowcy #bekazpodludzi #bekaztransa
Dostałem do wyszkolenia kierowcę zawodowego.
Dokładniej mam go nauczyć obsługi auto transportera.
Po przejechaniu 1tys km
2 koła pocięte, obrysowka rozwalona, lampa tylna pobita, skrzynka miedzy kołami porysowana, słup od spodu porysowany. Jazda autostrada 70 droga zwykła 60 a w mieście 35.
Oczywiście tylko po zjeździe kopa w tyłek i nara.
  • 42
@pul_litra_wstydu pojechałem z nim do Belgii na szybką trasę. Miałem sprawdzic czy się nadaje na kierowcę autotransporteta a potem miałem go uczyć przez 2-3miesiace. Mówił, że potrafi jeździć tylko nie potrafi obsługiwać i ładować lawety.
A co do czego nie potrafi nawet autem osobowym dobrze jeździć.
@Kamil32123: Mój wujek całe życie na tirach i opowiadał jak to zatrudnili nowego. Pojechał w pierwszą trasę samemu po szkoleniach z innymi kierowcami itp. Po 300 km zadzwonił, że ciężarówka stanęła i nie jedzie. Okazało się, że cały wał napędowy urwał i przerobił ramę na złom. Tak spierdzielał, że nie zdążył zabrać wszystkich swoich rzeczy z ciężarówki. Koszty naprawy ciężarówki nie opłacalne. Jak to zrobił tego nie wie nikt, ale trzeba
@Kamil32123 baranów też, ale gości zupełnie nie nadających się do tej roboty głównie. Drugi sort ludzi to jakiś kadrowy czy inny filolog, co nigdy w "męskim" zawodzie nie robił. A to ta plandeka ciężko jak wiatr, a te pasy to nasilowac się trzeba, a to dziś nie będzie prysznica, na YouTube tego nie pokazują. No i zryte banie starych kierowców dokładają jeszcze zgoła odmiennego obrazu. W końcu z weekendu na dużym parkingu