Aktywne Wpisy

waro +807
vulfpeck +307
#konfederacja #wojna #ukraina #bekazkonfederacji #neuropa
Robert króciutko z ruską onucą.
Nawet członek jego ugrupowania miażdży jego kacapską propagandę, a wierni wyznawcy Korana będą wygryzać korwinowskie digidongi z uśmiechem na ustach. #polityka
Robert króciutko z ruską onucą.
Nawet członek jego ugrupowania miażdży jego kacapską propagandę, a wierni wyznawcy Korana będą wygryzać korwinowskie digidongi z uśmiechem na ustach. #polityka

jestem w trakcie #naukaprogramowania dokladniej to #java
Napotkałem trudności jeśli chodzi o java.NIO, a dokładniej wrap, flip, rewind, clear.
Mógłbym kogoś prosić o wytłumaczenie tych zagadnień? Czytałem java doc, i parę innych stron, ale dalej nie czuję tego jaka jest dokładna różnica między nimi i kiedy którego użyć.
Tak jak pisałem java doc czytałem, ale nie za bardzo widzę różnicę między w/w.
bo:
Clear - czyści bufor, tak?
reset - resetuje pozycje do poprzedniej - czyli do tej na której był zanim go wywołalilśmy
rewind (?)
flip (?) - z tego co wiem, używa sięgo przy każdym przejściu między zapis/odczyt bądź odczyt/zapis, ale po coś jeszcze?
clear() makes a buffer ready for a new sequence of channel-read or relative put operations: It sets the limit to the capacity and the position to zero.
flip() makes a buffer ready for a new sequence of channel-write or relative get operations: It sets the limit to the current position and then sets the position to zero.
rewind() makes a buffer ready for re-reading the data that it