Aktywne Wpisy
Oszaty +351
Kochani, to moje pierwsze próby szydełkowania i jestem niesamowicie dumna! Usłyszałam nawet od jednej osoby, że mam wyjątkowy talent, a to dopiero pierwsza zrobiona przeze mnie rzecz :D Dzielę się więc ze światem :D
Dajcie plusika, żebym mogła tworzyć dalej!!
#chwalesie #hobby #szydelkowanie
Dajcie plusika, żebym mogła tworzyć dalej!!
#chwalesie #hobby #szydelkowanie
Panitsch +74
Daily reminder, że władze Ukrainy na chwilę przed wybuchem konfliktu nie traktowały Polski jako sojusznika robiąc nam pod górę. Jeżeli ktoś uważa, że po zakończeniu konfliktu nagle ukraińcy się zmienią to chyba ma coś nie tak z głową. Smacznych wypieków ze zboża technicznego zwożonego do Polski przez ukraińskich gierojów ( ͡° ͜ʖ ͡°) (ALE U NICH JEST WOJNA ONUCO!!!) #takaprawda #ukraina #rosja #wojna
Wklejam linki do artykułów, bo
Wklejam linki do artykułów, bo
Nie szukam planszowych itp, tylko takie co albo nie potrzebują rekwizytów albo można je (rekwizyty) znaleźć w każdym domu :)
Jakieś pomysły?
#pytanie #ciekawostki #grybezpradu #gry
Komentarz usunięty przez autora
Grałem tak ze znajomymi i dopiero po dłuższym czasie odryłem, ze istnieje tak naprawdę taka gra ;)
@matra: Taboo to sugerowałbym odtwarzac posiłkując się jakimś spisem kart w sieci. Ja kiedyś odtwarzałem taboo i kantowałem na potęgę, do każdego hasła miałem juz w głowie jak szybko to wytłumaczyć i można się domyślić jak gra się skończyła.
nawet nie mówiąc o tym, że siłą rzeczy znałem odgadywane hasła.
Jak nie masz tyle pieniędzy, to zawsze możesz jakieś patyki poszukać na dworze i się nimi bawić ze znajomymi xD
Zabili w Tobie kreatywność, a ja staram się ją odzyskać - pomysły innych również pomagają w tym, bo na ich podstawie mogę wymyślić coś innego
Wolę wyjść na biednego materialnie niż umysłowo - skoro nie wiesz jak gospodarować pieniędzmi ))¯_(ツ)_/¯
https://dev.altenberg.pl/joanna/
Chyba Radek Kotarski reklamował, ale nie mogłem znaleźć filmiku :)
Dziękuję
@Trixie tu chodzi o zasadę. Nie umiesz szanować pieniędzy o małej wartości, to nie uszanujesz tych o wielkiej.
Gospodarowanie oznacza przeznaczane ich na najpotrzebniejsze cele, stopniowo schodząc na te mniej ważne. Rozrzutność jest antonimem - dlatego też warto szukać oszczędności na małych sumach by w przyszłości przełożyć to na większe.
Myślę, że powinieneś o tym wiedzieć, ale
@Felynsky: to już nie można kupować fajnych rzeczy, bo to nieszanowanie pieniędzy? xD
to chyba mieszkasz w szopie bez prądu, a z
Oczywiście, że można, ale nie mierz wszystkich swoją miarą. Skoro ja szukam innych sposobów, to najwidoczniej nie mam ochoty tracić pieniędzy na coś co przyda mi się tylko kilka razy. A stworzenie czegoś samemu sprawia więcej radości
@Felynsky: polecam apki w stylu kalambury albo czółko, z bazą haseł do pokazywania/opisywania - każdy ma teraz telefon, więc nie ma problemu, a jak hasła słabe/powtarzają się, to zmieniamy apkę ;)
alternatywnie jeszcze wszelkie wisielce czy tzw. psycholog (gra pytań mających na celu znaleźć klucz wg którego pozostali odpowiadają)