Ktoś się orientuje ile średnio osób biorą z rezerwowej na infe na mimuw? Niby jest szansa że ktoś pójdzie na pw, UJ agh czy UWr. #uw #studbaza #studia #mimuw #informatyka #matura
@TargonTM: jestem dosyć pewien, że na MIMie specjalnie biorą więcej niż te planowane 180 osób (ok 220-230), bo od razu zakładają że kilkadziesiąt tu nie złoży i na koniec wyjdzie właśnie ok. 180. Nawet jeśli biorą z listy rezerwowej to obawiam się, że nie aż tyle
@bandy: znaczy że biorą to jest potwierdzone, na 100% brali rok temu bo też tam składałem. no nic się poczeka. i na każdym kierunku biorą więcej ,a potem i tak jest następna tura. np UJ tak robi
@TargonTM: pewnie już na to za późno, ale można na MIMie pójść na matmę i po semestrze przepisać się na informatykę. Tylko trzeba zaliczyć egzamin ze wstępu do programowania na informatyce.
@TargonTM: "ciężko" to względna sprawa - wymagania są jasno określone. Jak będziesz ciężko pracować i chodzić na wykłady/laby/ćwiczenia z informatycznego wstępu do programowania to IMO da się to zrobić, znam kilka osób którym to się udało
@sulff: ja właśnie rok temu słyszałem że jest to możliwe teoretycznie ale w praktyce nie xD widziałem że trzeba mieć 5 z wdi (równo 5 to chyba ciężko) chyba że dość łatwe jest no i egzamin z programowania chyba u tego gościa co oblewa sporo osób na infie
#rosja #wojna #ukraina Ale trzeba przyznać to, że nawet jak Rosją przegra ta wojnę, w co szczerze wątpię, to i tak prawdę mówiąc walczyła przeciwko całemu Arsenalowi NATO, a nie tylko jednemu krajowi ukrainie, co potwierdza tezę o tym, że jednak jest jedną z silniejszych armii świata..
#uw #studbaza #studia #mimuw #informatyka #matura