Aktywne Wpisy

mike-contractors +41
#wybory
Widzę że skończeni idioci deklarują i namawiają do głosowania na konfe
W tych wyborach nie wybieramy sobie partii którą lubimy tylko głosujemy żeby pis oddał władze lub ją utrzymał. Jedynym sposobem na niezmarnowanie głosu jest głos na ko - tylko ko ma szansę wygrać z pisem i utworzyć rząd. Tvpis wiele lat i miliardów poświęcił na propagandę przeciwko tuskowi żeby Ci go obrzydzić, obrzydził z pewnością więc sprawdź czy czasem twoja
Widzę że skończeni idioci deklarują i namawiają do głosowania na konfe
W tych wyborach nie wybieramy sobie partii którą lubimy tylko głosujemy żeby pis oddał władze lub ją utrzymał. Jedynym sposobem na niezmarnowanie głosu jest głos na ko - tylko ko ma szansę wygrać z pisem i utworzyć rząd. Tvpis wiele lat i miliardów poświęcił na propagandę przeciwko tuskowi żeby Ci go obrzydzić, obrzydził z pewnością więc sprawdź czy czasem twoja

Blueweb +5

Komentarz usunięty przez autora
@swobodny: ajaxem właśnie nie chciałem tego robić, ostatnio coś z nim robiłem w robocie i coś tam kojarzę ale to rozwiązanie tutaj nie zadziała
home.pl/firma1
homepl/firma2
home.pl/firma3...
Każda podstrona to ściana tekstu pod SEO z pierdołami + formularz, w którym użytkownik może puścić jakiegoś posta.
Chodzi mi o obejście robienia
class firma1():
def get():
render(request, template, context)...
+ tworzenia url'a dla każdego widoku, bo z tego wyjdzie ściana copy pasty praktycnie
Teraz pytanie, jest możliwość zrobienia dynamicznych urli pod to? Np jakiegoś dict'a, po którym w url bym sprawdzał, czy po slashu jest w moim dictcie, jak tak to przekierować na url, jak nie to wiadomo, 404.
Wiem, że robi się tak z modelami i
urlpatterns = patterns('',url(r'^(?P.+\.html)$', GenericHTMLView.as_view()),
# ...
)
views.py:
class GenericHTMLView(TemplateView):def get(self, request, page, *args, **kwargs):
self.template_name = page
response = super(GenericHTMLView, self).get(request, *args, **kwargs)
try:
return response.render()
except TemplateDoesNotExist:
raise Http404()
edit: sorry, wypok psuje wcięcia
w regexie można wywalić i html i zostawić url(r'^(?P.+)$'
a w views dodać:
self.template_name = page + '.html'
:)
nie czaję jednak dlaczego to nie działa bez .+ oO
@michael93pl: bo nie czaisz jak działają wyrażenia regularne. I z tego co widzę, to nawet nie przeszedłeś tutoriala django z dokumentacji. Zacznij może od tego, zamiast wymyślać koło na nowo...
W którym momencie wymyślam koło na nowo? Mirek podpowiedzial mi fajną opcję na rozwiązanie problemu, zamiast komentować bezsensownie, że to rozwiązanie jest nieefektywne / nie spełnia jakichś wymagań, podaj ku temu argument. Pracuję w zawodzie ale jak wspomniałem, jestem jeszcze
@michael93pl: XDDDDDDDDDDDDDDDDDd
@m_bielawski: Ok, czegoś nie rozumiem, jak stworzenie urli pod wyciąganie obiektów z bazy ma się to mojego case'a?