Jak ja nie lubie tego #!$%@?, ze karne to loteria. Loteria to by byla jakby slomki ciagneli. W koncu rzut karny to element gry a to sa zawodowcy na najwyzszym poziome w swoich krajach. #mecz #mundial
@Poldi7777: To takie typowe #!$%@? jak nie masz co powiedzieć, taki slogan co każdy "ekspert" powtarza bez zastanowienia. Jest jeszcze takich sporo. Ostatnio zauważyłem, że pojawił się nowy pt. "Piłka to sport wymierny - kto strzela więcej goli to wygrywa". No faktycznie, cóż za wyjątkowy sport, zdobywa się punkty a kto zdobędzie więcej to wygrywa. Niepowtarzalne.
@CieplaKaszanka: No ale taki Lewandowski jak sie wzial za karne to doprowadzil sztuke ich wykonywania prawie do perfekcji. Bramkarz przy dobrze wykonanym karnym nie ma szans go obronic.
@Poldi7777: Tak czysto analitycznie to każdy piłkarz ma jakąś skuteczność wykonywania karnych którą możnaby zmierzyć. Jeden będzie miał 76%, inny 80%, inny 82% itp itd, jak weźmiesz 5 z jednej druzyny i 5 z drugiej policzysz srednią to wyjdzie pewnie podobnie, do tego dochodzi presja meczu i różne takie. No jest w tym bardzo duża losowość na pewno, ale w meczu regularnym tez jest duża
Mnie najbardziej rozwala: "Niewykorzystane sytuacje się mszcza". Powiedziane zawsze jak padnie bramka jeden drużyny po dobrej sytuacji ich przeciwników xD
#mecz #mundial
Tak samo bramkarze.