Wpis z mikrobloga

Siema mirki,

Na obrazku przedstawiam schemat JSON.

Da radę w Springu z użyciem RestTemplate i Jacksona zmapować taką strukturę do obiektu POJO zawierającego:

- Meta Data (Obiekt)
- Oraz HashMap zawierającą jako klucz datę z "Time Series (Daily)" a jako wartość obiekt przechowujący dane spod daty jak na schemacie

Da radę to zrobić z wykorzystaniem podanych (lub innych) bibliotek czy prościej i lepiej samemu sobie to sparsować do takiej struktury?

#informatyka #programowanie #java #spring
nekrofil - Siema mirki,

Na obrazku przedstawiam schemat JSON.

Da radę w Springu...

źródło: comment_lHeHd2u6EBG5KRZSI0i41UHKz76zoTSj.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pablitto: Wiem że istnieją takie narzędzia, jednak strukura tego JSONa nie jest standardowa, ponieważ każdy rekord w "Times Series Daily" ma unikatową wartość, dopiero pod nim się powtarza struktura.

Więc żeby to zserializować w sposób jaki robi to domyślnie Jackson musiałbym utworzyć tyle klas o takich nazwach ile dat zwróci w jsonie XD

Dlatego chcę to upchnąc to jakiejś HashMapy, ale to nie jest właśnie takie standardowe więc będę musiał
  • Odpowiedz
@nekrofil: nie bardzo rozumiem, bo rekordy są podobne
obiekt może sobie mieć dowolną ilość unikatowych rekordów. Może przepakować to na ArrayList i wtedy iterować po niej? Zrobić metodę, która przyjmuje dowolną ilość obiektów o nazwie rekordu?

może inaczej: mi chodziło o to, żeby nie robić "swojego" parsera do JSONa
to że trzeba to przepakować to inna rzecz :)
  • Odpowiedz