Wpis z mikrobloga

@iRickGrimes:
Tez pycha, ale poważnie spróbuj. Kup sobie z 0.5kg. Podsmaz cebulkę, jakiś pieprz curry sól, wrzuć serduszka żeby ładnie podsmażyć, zalej bulionem, dodaj marchewkę w pocięta w mała kosteczek i niech sobie dochodzi na małym ogniu z godzinę, na koniec zagescic trochę woda z mąka i zajadac z np gryczana. Jedno z lepszych połączeń jak dla mnie
  • Odpowiedz
@iRickGrimes:
Tak, acz łatwiej się je kroi jak się już gotowe, można albo przed albo po wszystkim. Generalne całe serduszka są trochę twardawe. Znajdź sobie w Google przepis na gulasz z serduszek, wybierzesz taki jaki będzie Ci pasować.
  • Odpowiedz
@iRickGrimes: Serca trzeba długo dusić żeby były smaczne i nie były gumowate. Tak jak każdy dużo pracujący mięsień potrzebują czasu żeby były smaczne.

Ogólnie polecam, sam często jem podroby. Mają dużo więcej wartości odżywczych niż typowe mięso.
  • Odpowiedz