Aktywne Wpisy
pieknylowca +276
Dzień matki u inwestorów #frajerzyzmlm
g0blacK +329
Ciekawe czy gdzieś tam w środku mają świadomość tej #!$%@? w jakiej są. Czy siedząc w hotelu, albo robiąc 50 zdjęć jakiejś przystawki za 7euro i będąc 16 w kolejce do zrobienia sobie zdjęć w wypożyczonym samochodzie, przychodzi refleksja? Czy oni sobie nawzajem są w stanie spojrzeć w twarz? Czy zdają sobie sprawę jakimi odpadami społecznymi są, którzy poświęcili często najbliższe znajomości i pieniądze rodziny, żeby świadomie robić z siebie debila w
Nie wiem jak można nie lubić serduszek, przecież to czysta zajebistosc i kosztuje z 5zeta( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez moderatora
@revytyn:
Nie wiem, pewnie takie jak kurczak.
Zdjęcie z kuchni. Guluasz z serduszek i z kasza albo ryżem czy nawet makaronem to ultra pyszna sprawa. Trzeba tylko później wziąć nóż i pokroić wszystko w talarki. Albo przed. Ja wolę ugotowane kroić, twardsze i łatwiej idzie
Komentarz usunięty przez moderatora
Są delikatne w smaku, ale mają jakąś swoją charakterystyczną nutę. Mi bardzo smakują, tylko zrobić dobrze trzeba
Tez pycha, ale poważnie spróbuj. Kup sobie z 0.5kg. Podsmaz cebulkę, jakiś pieprz curry sól, wrzuć serduszka żeby ładnie podsmażyć, zalej bulionem, dodaj marchewkę w pocięta w mała kosteczek i niech sobie dochodzi na małym ogniu z godzinę, na koniec zagescic trochę woda z mąka i zajadac z np gryczana. Jedno z lepszych połączeń jak dla mnie
I pamiętaj ze najlepiej je pokroić z talarki. Z 5 minut trzeba siedzieć nad tym ale warto:p
Tak, acz łatwiej się je kroi jak się już gotowe, można albo przed albo po wszystkim. Generalne całe serduszka są trochę twardawe. Znajdź sobie w Google przepis na gulasz z serduszek, wybierzesz taki jaki będzie Ci pasować.
Ogólnie polecam, sam często jem podroby. Mają dużo więcej wartości odżywczych niż typowe mięso.
@kostniczka:
@BigMilk:
@iRickGrimes:
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■