Aktywne Wpisy

wyqop +266
Czy PIS zapłacił Wykopowi za zmniejszanie zasięgów dla wpisów o dzisiejszym marszu?
Nie wiem, ale się domyślam.
Setki kont, które powstały niedawno i zajmują się jedynie zakopywaniem i pisaniem bzdur na temat uczestników marszu.
Wyzywający osoby, które pójdą na marsz posrańcami.
Oczywiście takie konta siejące hejt nie są blokowane. Multikonta sponsorowane z resortów też nie.
Wykop stał się opłacanym przez SSP ściekiem, który shadowbanuje wszystko, co uderza w PiS.
Przykład: Andrzej Duda
Nie wiem, ale się domyślam.
Setki kont, które powstały niedawno i zajmują się jedynie zakopywaniem i pisaniem bzdur na temat uczestników marszu.
Wyzywający osoby, które pójdą na marsz posrańcami.
Oczywiście takie konta siejące hejt nie są blokowane. Multikonta sponsorowane z resortów też nie.
Wykop stał się opłacanym przez SSP ściekiem, który shadowbanuje wszystko, co uderza w PiS.
Przykład: Andrzej Duda

Galeria-Widgeta +87

Tylko jak podłączyć komórkę jako kryteria? Próbowałem zamienić na Range("a1") lub Cell(1,1) ale niestety sypie błędem
Sub Makro3()
Dane$With ActiveSheet.ListObjects.Add(SourceType:=0, Source:=Array(Array( _
"ODBC;DSN=Excel Files;DBQ=C:\Users\M\Desktop\dane.xlsx;DefaultDir=C:\Users\M\Desktop;DriverId=1046;MaxBufferSize=2048;Pag" _
), Array("eTimeout=5;")), Destination:=Range("$F$7")).QueryTable
.CommandText = Array( _
"SELECT
.Art#,Dane$.Dane" & Chr(13) & "" & _C:\Users\M\Desktop\dane.xlsxChr(10) & "FROM
.Dane$Dane$" & Chr(13) & "" & Chr(10) & _Dane$"WHERE (
.Art#=1)" _
)
.RowNumbers = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
Range("E17").Select
End Sub
Chciałbym Art#'=1 przypisać komórkę A1
#excel #vba #sql #programowanie
Równie dobrze może być jako zmienna a do zmiennej mogę sobie przypisać komórkę. Tylko nie wiem jak to w kodzie wpisać i nie znalazłem informacji w internetach.
@07Temp:
"WHERE (Dane$.Art#=" & Range("a1").Value2 & ")"@brak_nicku: Niestety przy tej zmianie pokazuje także "Błąd składni SQL
"Parameters.AddParam" - wydaje się dość skomplikowany, ale teraz wiem bardziej jak szukać rozwiązania problemu.