Aktywne Wpisy
karpiniusz +435
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #
Mirki i głównie mirabelki - temat pranie.
Mam problem z praniem, a raczej zapachem prania po suszeniu - czy to bawełna, czy to sztuczne - śmierdzą i pachnie to taką wilgocią.
Susze na suszarce w pokoju.
Grzyba nie mam, w powietrzu nie czuć żadnego przykrego zapachu, temperatura w pokoju to około 21-23 stopnie, wilgotność 60-70% - normalnie
Przy suszarce, gdzie ubrania prawie suszą się na sobie w pokoju, zapewne więcej.
Pralka nowa,
Mam problem z praniem, a raczej zapachem prania po suszeniu - czy to bawełna, czy to sztuczne - śmierdzą i pachnie to taką wilgocią.
Susze na suszarce w pokoju.
Grzyba nie mam, w powietrzu nie czuć żadnego przykrego zapachu, temperatura w pokoju to około 21-23 stopnie, wilgotność 60-70% - normalnie
Przy suszarce, gdzie ubrania prawie suszą się na sobie w pokoju, zapewne więcej.
Pralka nowa,
#slodycze
Nie ma czegoś takiego jak krówka ciągutka i krówka krucha. Obydwie się produkuje tak samo i każda krówka na początku to ciągutka. Jeśli chcesz jeść tylko ciągutki, staraj się wybierać krówki wyprodukowane do miesiąca/półtora temu. Później cukier się krystalizuje, woda ucieka z produktu i krówka staje się krucha.
Przynajmniej tak jest w przypadku produktów na tradycyjnej recepturze. Być może
@drymz: kruche, czyli zleżałe ( ͡° ͜ʖ ͡°) każda krówka jest ciągnąca, przez pierwsze tygodnie od momentu produkcji. Potem robi się krucha.
@drymz: nie chciałem oczerniać kruchych :D ot taka ciekawostka. Z fartem krówkowy wariacie
Tu nie ma o czym dyskutować. Bluźnisz.
Kruche są po prostu stare. Stare.