Aktywne Wpisy
Wytłumaczcie mi czemu ludzie kupują szeregówki, albo bliźniaki.
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
źródło: dom bliźniak
Pobierz
patryqo +193
To jest normalne? U was też? Bo mi sie już pierodoli od tego #rownouprawnienie i nie wiem co jest normalne a co nie(╯°□°)╯︵ ┻━┻
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#programowanie #naukaprogramowania #cpp
https://ideone.com/FsqepA
No nie bardzo, vector przechowuje jeszcze np. swoj rozmiar, czyli allocowane jest wiecej niz N * k. No i pozniej tez nie jest alokowany nowy blok k*N + ten stary. Bo to zalezy od kompilatora, moze byc tak ze nowy obszar jest 2 razy wiekszy, ale nie musi. TAk samo stara czesc nie musi byc przeniesiona bo moze byc miejsce obok niej.
Idea jest ok.
@Razi91: To jest jeden przyklad, jakby sie nie skopiowalo to zalozylbys ze sie nie kopiuje?
@Razi91: Uzywaja nawet innych funkcji do alokacji i kopiowania. Zachowuja sie inaczej. Nie wiem jak z domyslnymi wartosciami rozszerzania.
nie, ale ten przykład obrazuje, że to się dzieje, co jest wystarczającym powodem by go zamieścić.
Efekt ten sam (standard), pod spodem to bywa inaczej nawet między wersjami kompilatora.
@Razi91: Standard nie mowi jak vector ma byc przenoszony, ani o ile ma byc zwiekszany, takze efekt nie jest ten sam.
Po prostu alokując 2*k*N masz zamrożone 1*k*N + 0.5*k*N + 0.25*k*N.... = prawie 2*k*N z poprzednich alokacji. Ponadto nowa alokacja musi nastąpić przy największym obszarze nadal zaalokowanym by móc przenieść/przekopiować dane. Zwiększając rozmiar bufora nie masz szans użyć obszaru z poprzednich alokacji.
Lepszym rozwiązaniem jest zwiększanie obszaru np. razy
Przeczytaj dokladnie to co napisalem.
@that_ugly_dude: Znowu to napisza - JA TO WIEM.
Wwalasz sie w dyskusje kompletnie o czyms innym.