Aktywne Wpisy

jmuhha +9
Co myślicie o tej łazience

goodbadbye +22
strasznie mnie wkurza, jak mówię, że nie planuje mieć dzieci, bo nie mam zamiaru się poświęcać i wywracać życia do góry nogami, a ktoś odpowiada „jeszcze Ci się zmieni”, gówno prawda, posiadanie dziecka to wyrok

Na szczęście interfejs jest dość prosty i przewidywalny, głównie tabelaryczny plus kilka przycisków. Trudność polega na tym, że to oprogramowanie odpytuje bazę, więc czas do uzyskania zapytania i kolejnego ekranu może być dość różny.
Jak byście do tego podeszli?
Na szybko, to:
- poruszam się po intefejsie i wykonuję akcje jakimś kontrolerem myszy/klawiatury (pyautogui? coś innego?)
- jeżeli trzeba poczekać na załadowanie interfejsu, to na początek ustawię jakiś timer z marginesem przed kolejną akcją (ale docelowo może zrobiłbym jak w pkt. niżej)
- jeżeli kolejny element interfejsu do wyklikania jest generowany dynamicznie (np. lista wyboru o zmiennej długości), to robię screenshot i sprawdzam newralgiczne piksele/grupy pikseli np. pod kątem wartości RGB. Na tej podstawie wybieram kolejne miejsca do zaklikania. (polecicie jakąś bibliotekę?)
Jakieś pomysły co można poprawić, czego nie przewidziałem i czemu to jebnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#python #programowanie
wtedy dostajesz czyste dane i nie musisz ich wyciągać jakimiś dziwnymi sposobami