Wpis z mikrobloga

Elko, jak wezmę sobie starter internetowy Playa i doładuję go tą śmieszną ofertą za 49zł nna hehe nielimitowany internet, to ta opcja właśnie która po 100gb odcina LTE i zostawia z 1mb/s albo i niżej?

#play #internet

Drugie pytanie: Czy jest możliwość sprawdzenia ile danych pobrałem w danym okresie korzystając z jakichś wbudowanych narzędzi Windows 7, czy potrzebuję zewnętrznego programu którym będę sobie zbierał dane od teraz, bo nie są nigdzie przechowywane na twardzielu?

#komputery

obrazek dla atencji
Pobierz Finsky - Elko, jak wezmę sobie starter internetowy Playa i doładuję go tą śmieszną of...
źródło: comment_MJlJyU5YtJMGn2Ku2chGurjIhJgyaI8h.jpg
  • 5
Elko, jak wezmę sobie starter internetowy Playa i doładuję go tą śmieszną ofertą za 49zł nna hehe nielimitowany internet, to ta opcja właśnie która po 100gb odcina LTE i zostawia z 1mb/s albo i niżej?

Tak. Do 1 Mb/s.
@natta: wgl to jest to zapisane w umowie, tj. nazwą produktu jest "Nielimitowany internet" a w istocie jest to 100GB transferu LTE? czy w #!$%@? se lecą i tyle?

pytam z ciekawosci, bo bede skazany przez najblizsze 2 miesiace na takie coś, ech
@Finsky tak, jest to zapisane w regulaminie promocji. Protip na przyszłość: każda usługa świadczona przez operatora komórkowego/kablowego itp. ma jakiś regulamin dostępny przeważnie na stronie internetowej i można to sprawdzić ( ͡º ͜ʖ͡º)
@natta: jestem leniwcem z gównointernetem, także piękne dzięki xD

ale tak właśnie myślałem, teraz tylko pytanie jak sprawdzić ile wiader internetu #!$%@? miesięcznie można coś kombinować
@Finsky zobacz w panelu administratora przez adres IP routera, niektóre mają tam statystyki.
A i z nazwą nie tną w #!$%@? bo internet faktycznie jest nielimitowany. Ilościowo. Bo pomimo uciętej prędkości dalej działa, tylko że wolniej. Jak wolno, to już zależy od obciążenia nadajnika w danej lokalizacji. Wiem że to ssie, ale co poradzisz :P