Wpis z mikrobloga

? Extension Pack to paczka driverow, które instalujesz na wirtualnej maszynie w celu między innymi jej lepszej komunikacji z hostem
@bachus: wiem co to jest. Ale skoro Virtual Box oferuje możliwość doinstalowywania rozszerzeń, to po prostu ciekawi mnie czy jeszcze jakoś można go ulepszyć. W internecie szukałem i nic nie znalazłem. Pamiętam że kiedyś na YT widziałem jakiś motyw dla VB.
@Renifer60: jakiego 'ulepszenia' szukasz? Jakiego typu 'motyw' widziałeś na VirtualBox? Paczki sterowników (dla virutalbox niech to będzie exntesion pack, dla vmware vmware tools) są często uaktualniane, szczególnie przy zmianie wersji na wyższą hypervisora. Po aktualizacji samych paczek trzeba je także 'wypchnąć' na maszyny wirtualne.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bachus: pytam czy istnieją jakiekolwiek mody do VirtualBox. Z tym motywem to pamięć może mnie mylić ale chyba widziałem że autor jakiegoś tutoriala miał zmieniony wygląd programu.
@Renifer60: raczej nie isnieją mody, tylko czasem triki konfiguracyjne/modyfikacje plików konfiguracyjnych VM w celu wymuszenia jakiejś opcji. Co do 'modów', może pomyliłeś z opcją 'seamless mode' będącym odpowiednikiem trybu 'Unity' z VMware.