Aktywne Wpisy
wykoPAKA +106
Hej Wykopakowicze!
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
apee +674
Lubicie zacienianą herbatę? Jeśli jeszcze nie próbowaliście to gorąco polecam :)
#zielonaherbata #japonskaherbata #herbata #steemit
Jak można coś dodać, to 2 tygodnie zacieniania to długo jak na kabusecha, chociaż oczywiście zdarza się i tyle. Najczęściej jest to w okolicach tygodnia. Zacienianie stało się obecnie dosyć popularne i często producenci, chociaż zacieniają herbatę, to nie nazywają jej kabusecha, a nadal sencha. Takie zacienianie dla podbicia umami może czasem trwać tylko 2-3 dni przed zbiorem.
Japońscy koneserzy herbaty mają nawet określenie na aromat herbaty
O, a to ciekawe. Wydawało mi się, że DMS występuje tylko w piwie.. gdy jednak o tym pomyślę to, że rzeczywiście w leżakującym Gyo można wyczuć DMSa, kukurydza, nuta warzywna, nawet kalafior. Nie jest to aromat za którym przepadam
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
*Np. u nas w przypadku shincha aracha.
Komentarz usunięty przez autora