Aktywne Wpisy
Asarhaddon +127
Ładnie się pobudowałem? Jakie byście dali ogrodzenie, żeby było widać bogactwo, ale, żeby plebs nie mógł się dostać do środka?
#budujzwykopem #dom
#budujzwykopem #dom
kontodlabeki +56
ale mnie dzisiaj dupa zapiekła, jechałam pociągiem do domu i siedziały jakieś młode julki, każda z markowych ciuchach, makijaż, paznokcie jakieś lepsze zrobione, iphone, aparat na zębach ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja, baba 30 lat i nie stac mnie na żadną z tych rzeczy XD najbardziej dupa piecze z powodu tego aparatu na zębach eh, człowiek porażka
W komentarzach oczywiście #!$%@?ło szambo i na kilometr czuć gnojowicą, no bo przecież jak to współczuć Niemcom.
Fakt historyczny: dowódcy Royal i US Navy sprzeciwiali się skazywaniu dowódców Kriegsmarine z ich naczelnym dowódcą Karlem Doenitzem.
Z wiki:
Wołam OPa żeby czuł poparcie i głównego aferzystę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hetman11
OP: @Mleko_O
#iiwojnaswiatowa #gruparatowaniapoziomu #historia
najmniejszej wątpliwości, że przyczyną tego stanu rzeczy było nastawienie
niemieckiego dowództwa, które nie nalegało zbytnio na wyposażenie U-Bootów
w urządzenie radiolokacyjne. Był to błąd, za który Niemcy mieli drogo zapłacić.
Samoloty alianckie wyposażone w radary o centymetrowej długości fal samodzielnie
zatopiły 204 U-Booty. Rodzą się wątpliwości, czy też świadomie i z własnej woli
Dönitz posyłał dziesiątki tysięcy marynarzy na
Rozbitków podejmowali, ale zdarzały się tego typu sytuacje, jak
No. Z rąk niemieckich zginęło jakieś 5,5 miliona polskich obywateli (z czego ok. 3 mln żydów), swoje dołożyli Sowieci i Ukraińcy. Nie zapominajmy jednak o milionie wysiedlonych i 1,4
13 marca, tj. niecałe dwa miesiące po wypłynięciu, 500 mil morskich na południe od Wyspy Wniebowstąpienia dostrzeżono sylwetkę parowca. Dwie godziny później wykonano atak torpedowy w położeniu nawodnym, dwie wystrzelone torpedy trafiły w cel, którym okazał się grecki parowiec SS "Peleus" (4 695 BRT) płynący z Freetown (ówczesna Brytyjska Afryka Zachodnia) do Brazylii. Załoga opuściła statek w tratwach ratunkowych, na podkład U-Boota podjęto jednego z oficerów, ale po
przypadek statku City of Benares. 13 września 1940 roku wypłynął on z Liverpoolu a jego przeznaczeniem była Kanada – dokąd wiózł 90 dzieci ewakuowanych z Wielkiej Brytanii.
Późnym wieczorem statek został zauważony przez U-48 dowodzonego przez Heinricha Bleichrodta. Okręt podwodny wystrzelił o godzinie 23:45 dwie torpedy, lecz obie chybiły. Minutę po północy U-Boot wystrzelił jeszcze jedną torpedę – która tym razem trafiła w cel. Pół godziny później
Arandora Star zatopiony bez żadnego ostrzeżenia przez U-47 Priena. Niestety nie wiedział on, że statek wiózł deportowanych z Wysp Brytyjskich Niemców i Włochów – których planowano przewieźć do Kanady. W wyniku tego ataku zginęło 865 osób – w tym 243 Niemców i aż 470 Włochów. Ponownie – dlaczego uważam ten przykład za coś, co przemawia za moim stanowiskiem – że nie należy traktować marynarzy z U-Bootów za
Zbrodnia wojenna na załodze neutralnego statku
http://www.graptolite.net/dania/Vendia.html
Nr 3:
Ci marynarze ponieśli zasłużone konsekwencje swoich czynów.
Nr 4: Tu pytanie bez udzielania odpowiedzi:
@ChichyKun: Uboot puścił na dno kilkuset pasażerów szoku nie ma,ale amerykanin rostrzeliwujący bez sądu to zbrodniarz wojenny,no i wszystko w temacie.
Powinienes dostać drzewko i tytuł Sprawiedliwy wypok wsród zbrodniarzy swiata.
@ChichyKun: Miło poczytać jak ktoś mądrze pisze