Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Dlaczego jest tak wielka gownoburza, że #xiaomi kopiuje # apple?
Osobiście nie podoba mi się zrzynka z jabłka, dlatego właśnie nie rozważam nawet kupna Mi A1 bo wygląda jak kopia.

Pytanie głównie: dlaczego nie było takiej gownoburzy, kiedy była premiera Mi Note 2 (który wygląda jak Samsung Galaxy Note 7) Czyżby wina obecnych "zamieszek" spowodowana jest #!$%@? fanbasem Apple, a nie Xiaomi?

Unik4t - Dlaczego jest tak wielka gownoburza, że #xiaomi kopiuje # apple?
Osobiście n...

źródło: comment_QwuAuR4ewNdaluv8aCV1ZndtiJjjV9UZ.jpg

Pobierz
  • 13
  • 0
@SmiesznyStudent4: Ja ogólnie nie przepadam za nadgryzionym jabłkiem. Ale z ja, z poniższych powodów::
-że traktuje jak traktuje nieautoryzowane serwisy naprawiające ich produkty.
-za sytuację z wysyłaniem oryginalnych wyświetlaczy do Chin, by tam je naprawiono - w drodze powrotnej są niszczone bo Apple twierdzi że to podróbki - nie są to produkty Apple a mają tam ich logo.
-za krzywą akcję z iPhone 6 i 6S. Kiedy twierdzili że 6 wyginają
@Unik4t: Jestem fanbojem mi... Zawsze podobały mi się ich telefony bo kopiowali dobre pomysły, zostawiali słabe i dawali coś od siebie. mi8 skopiował złe pomysły i nie dał nic od siebie. Nie podoba mi się - powinni iść bardziej w konstrukcje mixów - bardziej oryginalne i wizualnie fajniejsze.
  • 0
@Non_vincere_te: 3D face unlock ma tylko Mi8 EE. Zwykle wersje mają odblokowywanie twarzą, które oszukasz zdjęciem.

Ale po co tak bardzo stylizować się na Apple? Mnie to np odpycha. Notch podobny ksztaltem, vertykalnie ułożone aparaty z ledem po środku, bardzo podobny slajd na premierze. Do tego telefony jak Mi A1 który wygląda identycznie jak iPhone.
  • 0
@Non_vincere_te: co do wzornictwa to właśnie może racja.
Ale jeżeli chodzi o aparat to nie zgodzę się. Już w Redmi Note 5 jest tak ułożony aparat a żadnej burzy nie było. Tu chodzi o całokształt.