Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi jak to jest, jakbym chciał sprowadzić samochód z silnikiem powyżej 2,0l z terenu UE, ale jest uszkodzony. Załóżmy, że średnia cena w Niemczech za takie auto to 7000 EUR (ok. 30 tys zł), a ja na umowie będę miał np. 3500 EUR (ok. 15 tys zł). Ile zapłacę akcyzy? Czy uszkodzenia są jakoś weryfikowane? Potrzeba mi opinii biegłego?

#motoryzacja
  • 12
@jabukasiga: urzędas patrzy w tabele takie co mają ubezpieczyciele i na ich podstawie masz wycenę auta * zwykle model i rocznik, % akcyzy jest coś koło 3% do 2L i ponad 18% powyżej z 2L włącznie do 3 miejsc po przecinku chyba są podawane... możesz przed nim udowadniać że wartość bazowa jest niższa ale generalnie to nie wynika bezpośrednio z umowy, musisz w momencie opłacania indywidualnie udowodnić urzędnikowi najlepiej osobiście że
@jabukasiga: jak uszkodzone i duża wartość to rzeczoznawca obowiązkowo bo zapłacisz za niego jakieś ~200zł a jak zrobi to dobrze to jesteś kilka tysięcy do przodu bo spada wtedy znacznie wartość samochodu i nie #!$%@?ą tyle tych swoich złodziejskich podatków. Dodatkowo masz wtedy pełną dokumentacje z zdjęciami więc nikt ci nie będzie wmawiać że niewiadomo jak to było uszkodzone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Geododore: Ciekawe. Mam zamiar kupić samochód z silnikiem 2.5T tylko nie widzi mi się płacić ponad 4000 zł podatku, więc... jakby tak coś załatwić z rzeczoznawcą? Np. padnięty silnik... :>
Dzięki
@jabukasiga dobrze szukać auta które jest przerysowane bo w teorii wymieniasz wtedy daną część i cały jej osprzęt a w praktyce kupujesz używaną ale całą i w tym samym kolorze żeby rzeźby nie robić