Wpis z mikrobloga

Pierwszy #wykop ( ͡º ͜ʖ͡º) w asteroidach. Choć przydałyby się jakieś reflektory na statku, po ciemku czasem trudno trafić.

Przy okazji zauważyłem fajną wyłaniającą się mechanikę - im więcej załaduję minerałów do ładowni, tym trudniej się statkiem lata i wykopuje następne. Naturalny poziom trudności.

ΔV: Rings of Saturn - webpage | showcase | devlog / vlog | tagi do obserwowania: #kodermakesgames #deltav

koder - Pierwszy #wykop ( ͡º ͜ʖ͡º) w asteroidach. Choć przydałyby się jakieś reflekto...

źródło: comment_vfTzaCO5qLSUmIPEynScSlQoOfpdr7WK.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@koder nie wiem jak bardzo będzie rozwinięty model zniszczeń i walka, ale moja ulubiona gra symulacyjna pod tym względem to Star Trek: Bridge Commander, gdzie można było grać jako kapitan i samodzielnie nic nie robić, a co do modelu zniszczeń to celować tylko w kluczowe systemy i je niszczyć bez zbytniego uszkadzania całego statku. Ale bym grał w remake tek gry.
Podoba mi się powolne poruszanie statkiem.
  • Odpowiedz
@Endrius: Zobacz na pełnym video z gameplay kopania. Gra cały czas śledzi kamienie w ładowni, dlatego niektóre manewry mogą być nieintuicyjne. Niedługo powinien się na HUD pojawić obraz z odpowiedniej kamery.
koder - @Endrius: Zobacz na pełnym video z gameplay kopania. Gra cały czas śledzi kam...
  • Odpowiedz