Wpis z mikrobloga

@marv0oo: ale ja mu sie wcale nie dziwie, wy to nazywacie rakiem ale właściwie to MKL jest #!$%@? geniuszem, spójrzcie na to z innej strony: zarobił trochę kasiory na shotowaniu dzięki wybiciu się u prawie każdego youtubera, potem przez chwilę jego kanał był czymś w rodzaju wrzucaniu jakiegoś amatorskiego rapu a teraz go pewnie sprzedał za niezłą sumkę dla bycia jakimś kanałem o kryptowalutach, za nic nie robienie zarobił trochę kasy
@abkme-dwoiy: 5k za 100k subów? złotych czy euro? jeśli zł to wydaje się strasznie mało... możesz podać jakieś źródła? inna sprawa, że kanał nabił suby na kontencie z "szarej strefy" (teraz to już czarnej strefy dla YT), więc to miało wpływ na cenę.

Ja miałem kanał 10k subów w chwili gdy został usunięty. Wykorzystywałem go do reklam własnych produktów. Licząc koszt reklam w dwa miesiące "zarobiłem" ok 10-12k.
Tutaj masz blackmarket kont na youtube. To są ceny z zasięgami na różne kraje. Na polskie nie wiem jakie są ceny ale osoba, która kupiła ten kanał nie zdawała sobie chyba sprawy, że to kanał stricte PL i ludzie w wieku 8-15 lat w 90%.

@wonsztibijski: 3k USD w BTC, więc 10k PLN za kanał z 170k subów. Znając życie MKL dostał pewnie z 2k USD. Gdybym wiedział, że za tyle
@wonsztibijski: Dzięki. Nie zdawałem sobie sprawy, że ten rynek jest tak dynamiczny. Ale ceny rzeczywiście nie powalają. Totalnie legitny kanał 40k subów 700 usd...

Osoba, która kupiła kanał ma/miała dostęp do statystyk. Generalnie wiek jest wyższy niż 12 lat (większość to osoby, które da się już zmonetyzować).