Wpis z mikrobloga

w> Naprawdę nie przychodzi ci żaden powód do głowy? Nie dziwne...

@cyberpunkbtc: mam 2, o których wiem, że odegrały dużą rolę - składnia podobna do js'a i popularność w ETH. Żaden mnie nie przekonuje. Za to proceduralność praktycznie zabija pisanie dużych projektów. Chyba, ze o to chodzi, że do niczego dużego ma się nie nadawać :)

touring complete jest gorsze?

tak, bo TC to jedyny poza solidity język SC. Od Rootstocka
@cyberpunkbtc: z tego samego powodu dla ktorego powstaje nowy krypto-shit - zeby bylo fajniej, bo oni wiedza lepiej.

Z tego samego powodu powstaje kolejne dystro linuxa - bo autor wie lepiej jak ma wygladac linux, bo ma fantazje, bo mu sie nudzi w domu ... bo jest wiele powodow.

Zeby moc wydawac opinie na temat danego jezyka, wypadalo by cos o nim wiedziec, ja np jako programista nie znam #solidity ergo
nie wiem po #!$%@? nowy język tworzyli

@cyberpunkbtc: Po to po co powinien stworzyć swój język Rootstock. Czyli żeby wziąc wady istniejących języków i zbudować coś lepszego. A nie używać w kółko tego samego, bo jak ktoś wymyślił jako pierwsze to znaczy, ze jest najlepsze
Zeby moc wydawac opinie na temat danego jezyka, wypadalo by cos o nim wiedziec, ja np jako programista nie znam #solidity ergo nie mam pojecia co to jest i do czego to ma byc - wiec czy to byl dobry czy zly wybor o ktore pytal @martwy_kotek to nie znam odpowiedzi wiec sie nie wypowiadam w tym zakresie.

@skiter: niewiedza nie przeszkadza @cyberpunkbtc, żeby patrzec na kogoś z góry

Naprawdę
@martwy_kotek: jako dev dam ci hinta, to nie jezyk jest problemem, ale ego programisty. Kazdy jezyk i biblioteke da sie naginac do pewnych granic, zakladam ze i tam da sie cos wymyslec zeby zrobic KISS, ale mozna dac studenciakowi i zrobi tak jak umie a potem sie zatrudnia fachowca za ciezkie pieniodze..
@skiter: prawda, ale są powody, dla których enterprise'owych systemów nie pisze sie w C tylko w javie. Łatwo to relatywnie ogarnąć i wdrożyc nowych 30 developerów do projektu i po 2 tygodniach sie połapią
@martwy_kotek: pisze sie w tym w czym chce klient czyli w korpo w tym w czym chce prezez bo jego synalek wlasnie konczy kurs 'kodowanie w dżawa dla debili'.

w mojej firmie jest kod z ansi c 98 + pseudo c++ i do tego caly ten syf polany klasami mfc, wiec tam brakuke tylko nasrac, ale ze dobrze placa to mam to w dupie kiedy to jebnie ( ͡° ͜