Aktywne Wpisy
Bunch +153
Jak wam się podoba takie rozwiązanie? Zbudowałęm stół warsztatowy z ciekawą funkcją! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#majsterkowanie #diy #ciekawostki #chwalesie #polskiyoutube
#majsterkowanie #diy #ciekawostki #chwalesie #polskiyoutube
Teuvo +26
kupiłem ciasteczka dla wszystkich @okusuri
Podyskutujmy troszeczkę. Co sądzicie o takiej przyszłości.. Moim zdaniem ludzkość powinna zacząć budować miasta nie na marsie - ale terraformować Oceany oraz budować multimiasta, a nawet multi Państwa pod ziemią. Czy uważacie że technologia i wiedza ludzkości na to kiedyś pozwoli? Moim zdaniem łatwiej i taniej było by kolonizować naszą Ziemię w systemie trójwymiarowym czyli nie tylko powierzchnię ziemii ale także oceany -- tutaj mam na myśli pływające miasta państwa oraz dna oceanów, i to samo pod ziemią - moglibyśmy tworzyć ogromne tunele i miasta Państwa pod ziemią. Czy to możliwe pod względem naukowym - geologicznym - technologicznym? Czy nie spowodowało by to do niebezpiecznych ruchów skorupy ziemskiej?
I w takim podziemnym Świecie mogła by obowiązywać #kryptowaluta jako system płatności np #bitcoin #btc ponieważ podziemno - oceaniczny system Państw - miast wymagał by na pewno łączy internetowych - ale ze względu na brak możliwości łączności radiowej internet byłby rozprowadzany za pomocą kablowych łącz światłowodowych - a może rozwinęła by się inna komunikacja :)
#kryptowaluty
Zapraszam do ciekawej dyskusji o naszej przyszłości :)
@butelkaznakretka: Coraz wyżej ... co masz na myśli? Wyżej niż wieżowce się nie da.
@butelkaznakretka: To zły pomysł - trzęsienia ziemii - i niesprzyjające warunki - tym wyżej tym mniej sprzyjające warunki do życia
@Amelcio: za duże ciśnienie jest nie da się zamieszkać, rozwiązaniem to kolonizacja innych planet albo wojna światowa na której ginie 80% społeczeństwa. Wtedy dużo gruntu zostanie
@Troester: no to już podpada pod gloryfikację globalnej zagłady ziemii
@Troester: Tutaj się z Tobą nie zgadzam. Wojna to zły pomysł. Morderstwo ludzi nawet tych niepotrzebnych to zbrodnia. Problem leży w takich ludziach jak Ty - i dlatego właśnie przez takich ludzi którzy dążą do globalnej zbrodni trudno jest ludzkości się rozwinąć.
Gwarancją nowego Świata jest pokój -
@jarcou: Myślę, że terraformacja Marsa to kwestia
we mnie nie leży problem bo tego nie popieram.