Aktywne Wpisy
Kurna ludzie, ale co jest złego w zmianie zdania? Tylko bezrefleksyjne głąby nie wyciągają wniosków z życia i doświadczeń #debata

vieniasn +376
i tak to jest na tym rynku samochodów używanych
źródło: temp_file5675835906659806530
Pobierz

Gram sobie kampanię Austrią. Bohemia pod PU, Węgry pod PU, wszystkie największe kraje w sojuszach und shit. No ale przyszedł czas reformacji. I niby teoretycznie wypadałoby wziąć Religious aby sobie z tym łatwiej poradzić, ale patrząc na decyzję związaną z kontr-reformacją + idee Austriackie to jednak mam wrażenie, że do niczego to nie jest potrzebne. CB i tak jest na samym końcu i zanim się dokopię to reformacja będzie szaleć w pełni po HRE.
Plus te prowincje i tak będą miały religious zeal przez kilkadziesiąt lat, więc mogę sobie tych misjonarzy wsadzić w odbyt. A jak liga katolicka wygra wojnę, to i tak mogę robić enforce religion...
Nie lepiej będzie wziąć economic i tyle?
Aha, grunt to pozbyć się centrów reformacji (najlepiej jak pojawią się w opm, bo wtedy po force religion od razu znika) i
@seicel: Nie da rady. Musi być oficjalna religia w cesarstwie. A to będzie za kilkadziesiąt lat dopiero. OPMy z centrami by się pokojowo zgodzili na zmianę religii, ale nie mogę ich zmusić jeszcze. Jedno centrum mam nawet u siebie, bo zjadłem OPMa - religious zeal i c--j, muszę czekać ileś lat aż zniknie.
źródło: comment_T3mfoGHsKy28qDtZFUkDbOajB6k0EgvN.jpg
PobierzZresztą, to i tak teraz rotflstomp. Kto mnie k---a ruszy xD Anglia sojusznik, Kastylia + Aragonia sojusznik, Brandenburg sojusznik, Polska sojusznik z Habsburgiem na tronie, Czechy pod PU, Węgry pod PU