Wpis z mikrobloga

@kiedystubylamaleucieklam: Zależy jak zmieniasz to zdanie. Jest różnica zmieniać zdanie w ciągu lat, pojawienia się nowej sytuacji itp.
Jeśli ktoś zmienia zdanie niemal z dnia na dzień to coś z tym jest nie tak.
Przykładem może być Trzaskowski, który potrafi powiedzieć, że nic takiego nie mówił i w ciągu minut zmienić zdanie.
Jak można głosować na kogoś kto zmienia zdanie w takiej częstotliwości.

Sondaże pokazuję, że Polacy nie chcą Euro
  • Odpowiedz
@kiedystubylamaleucieklam: Wy się serio nabieracie na to, że nagle:
- Trzaskowski porzucił tęczę, a stał się antyukraińskim narodowcem?
- Trzaskowski i Hołownia nagle są przeciwko nielegalnym imigrantom?
- Hołownia nagle porzucił chęć wycofania gotówki i jest największym obrońcą polskiej złotówki, a Glapiński to jego największy idol?

Wy się chyba nigdy nie nauczycie. Politycy wam kłamią co każde wybory, a wy się na to nabieracie. Nawet mi was nie żal.
No
  • Odpowiedz
@damienbudzik Ja pytam, co jest złego w zmianie zdania, a Ty mi tu dajesz jakiś wywód o Tusku... Naprawdę, jest tyle brudów, które można politykom wyrzucić, że traktowanie zmiany zdania jako wady jest prymitywnym i zmarnowanym zagraniem. Namawiają ludzi do hamowania rozwoju, do tkwienia w swoich przekonaniach przez lata, nawet jeśli nie są właściwe, tylko po to, aby nie mieć łatki kogoś, kto zmienia zdanie, uczy się na błędach tak jak
  • Odpowiedz
@damienbudzik ale który polityk kiedykolwiek był za nielegalną migracją? Jeśli chodzi o porzucenie tęczy, to co właściwie masz na myśli, bo zdaje się dalej nie sprzeciwia się równouprawnieniu dla LGBT? Może prostu się nalykales propagandy prawicowej i wziąłeś ja za rzeczywistość?
  • Odpowiedz
@peszek_leszek: Jak widać nie widzisz zmiany zdania lub oczywistego kłamstwa wyjaśnionego w ciągu kilku minut, ale za to od razu rzucasz słowami kluczowymi niczym zaprogramowany NPC. Masz 2 konkretne przypadki i wrzucasz do dyskusji o szybkiej zmianie zdania ustawę nie mającą nic wspólnego z zmianą zdania z dnia na dzień.

Prawdopodobnie chodzi o tą ustawę, którą odrzuciła aktualna koalicja (zwiększenie kwoty wolnej). Łamiąc przy tym oczywiście swoją obietnicę i znów
  • Odpowiedz