Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +38
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz
Alcedoatthis +202
źródło: 1000009008
Pobierz

Składniki na 8 zrazów:
8 plastrów wołowiny
8 łyżeczek musztardy sarepskiej Kamis
sól morska i pieprz czarny Kamis
2 x ogórek kiszony z chili
plaster boczku
3 cebule
1 kopiasta łyżka mąki pszennej
2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
wykałaczki
Plastry wołowiny dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprzem. Mięso smarujemy ostrą musztardą, układamy przy jednym brzegu słupek boczku wędzonego, kawałek kiszonego ogórka i ósemkę cebuli. Zraz zawijany bardzo dokładnie i spinamy wykałaczką. Następnie obtaczamy zrazy w mące i obsmażamy na oleju z każdej strony, mięso przekładamy do garnka żeliwnego, na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w piórka i gdy cebula stanie się złota przekładamy ją do zrazów, podlewamy całość wrzącą wodą (ok. 1/2 litra) i dusimy do miękkości mięsa, jeśli woda za szybko odparowała uzupełniamy wodą. Podczas duszenia mięsa tworzy się pyszny, aromatyczny , pieczeniowy sos.
#danielmagical