Aktywne Wpisy
Pust3lnick +11
Cześć. Jako że od ponad 10 lat mam prawo jazdy B i zawsze chciałem spróbować swoich sił na motocyklu postanowiłem zakupić sobie 125 żeby spełnić wreszcie swoje małe marzenie. Jest tylko jeden problem - na żadnym motorze nigdy nie jeździłem, wiem tylko jak się tym jeździ w teorii z internetu, ale praktycznie nie mam ani minuty doświadczenia, a gdybym tą 125 zakupił, to miałbym ponad 40 km drogi powrotnej do pokonania nim
mleko23 +587
Bardzo pilnie potrzebuje kogos kto zechce odegrac scene bycia mojej narzeczonej na imprezie rodzinnej 26 maja. Jedynie czego oczekuje to kultury, obsługi noża i widelca i komplementy ciotkom. Ok. 4 godziny to zajmie i konczymy nasz zwiazek. Wiek 25 do 40. Bardzo by bylo dobrze gdyby cos wiedziala o samolotach bo chcial bym ja przedstawic jako stewardessa ktorej nigdy nie ma w domu a pozniej zginie. Ktos mi
pomoze???
pomoze???
Tym razem nie ściemniam, bo jest na to ogromna potrzeba!
Problem jest taki że każdy zdalny pulpit ma jakąś wadę:
- Nomachine NX: Działa arcy genialnie po LTE, lecz po co dawali domyślne szyfrowanie, skoro w sieci lokalnej jego brak przyspieszyłby transkodowanie pulpitu w grach?
Do tego są problemy na starszych Windowsach niż 7, zaś najlepiej to Linux go ogarnia.
Wadą jest też to że trochę za wiele waży, więc w systemach wbudowanych też odpada.
- Remote Destkop / RDP: Otwarty klon na #linux / #bsd jest naprawdę spoko, dość lekki i wydajny w prostych aplikacjach, lecz jak chcesz się zabrać za #grafikakomputerowa to zapomnij o nim po za siecią lokalną, do tego są niezłe jaja z GPU na Windowsach.
- Citrix : Już nie taki chwalony w środowiskach korporacyjnych, lecz swego czasu najlepsza alternatywa dla RDP, oraz GPU działa, lecz niestety jest zamknięty (obecnie wypierany przez NXa).
- TightVNC: lekki i mało zajmuje po instalacji, jest dość stabilny, lecz mocno niewydajny nawet na LANie.
- UltraVNC: To samo, ale na LANie lub szybkim internecie światłowodowym działa dość dobrze w aplikacjach graficznych, o ile masz mocniejsze CPU niż w przypadku NXa i sporo pakietów ciągnie.
Do tego nie jest tak dobrze zoptymalizowany jak TightVNC, przez co są różne dziwaczne bugi.
Tak więc myślę sobie że możemy połączyć szybkie i lekkie renderowanie z NXa, Oraz dopracowany interfejs z TightVNC. Dzięki czemu powstałby doskonały zdalny pulpit dla każdego z każdym systemem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Może ktoś jest chętny aby pomóc stworzyć taki projekt? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie ogarniam za bardzo programowania, lecz mniej więcej wiem jakby miało to działać.