Wpis z mikrobloga

@mlef: jeśli mam jeep'a staram się zrobić niego dodatkową osłonę. No i musisz trochę sobie "wyobrazić" gdzie najwięcej graczy spadało, gdzie jest okręg i skąd może paść strzał (osiedla, domy) . Gracze czasem nie biegną do zrzutu, tylko czają się na pazernych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tak_blisko: No tak. Masz jakiś "algorytm" działania? Typu: najpierw weź plecak, jak braknie miejsca - wywal granaty, apteczki na koniec? Takie niby szybkie metody to być albo nie być.
@mlef: Jak zmieniasz broń, to najpierw wywal amunicje do starej. Zajmuje najwięcej miejsca, później prawym ściągasz dodatki z broni, bo masz już miejsce w plecaku po amunicji. Później podnosisz giwerę, zakładasz prawym wszystkie dodatki i na koniec podnosisz amunicje do nowej broni. Najszybszy i najmądrzejszy sposób.
@mlef: zawsze jak stajesz na loocie, klikasz TAB. Klikasz prawym myszy co chcesz podnieść. tak najszybciej
Dodatki na broń, też prawym. Chyba, że masz dwie tego samego typu to przeciągasz
@mlef możesz wyrzucić jedną z broni (i zaznaczyć sobie miejsce gdzie zostawiles) zanim ruszysz na zrzut, bierzesz plecak, broń amunicję, nie przeładowujesz tylko #!$%@? w bezpieczne miejsce. Nie pamiętam kiedy ostatnio zginęłam przy zrzucie. Możesz też od razu rzucić sobie granat dymny
@mlef: Jeśli wiesz jak - możesz wjechać pod dropa Jeepem tak, aby potem wylądował na Twojej masce i odjechać z nim np. 200 metrów dalej - to zawsze pomoże troche na osoby campiące wokół. Ja ogólnie zawsze jadąc po dropa mam już zdjęte wszystkie dodatki ze snajperki (bo przeważnie tylko je biore z dropu, ARy zostawiam), podjezdzam, biore co moje (jesli to nie AWM to ammo biore na koncu - jak
@tak_blisko: Ale ja nie chce dyskutowac - mowie po prostu jak jest. Co do szybkiego podnoszenia - u shrouda też widać, że przesuwa mase itemków, zamiast klikać je PPM, szczególnie zaraz po lądowaniu w jakims miejscu, gdzie przy podnoszeniu broni liczy sie kazda sekunda.
@tak_blisko: @iKrzysiek: obydwoje macie racje ale tak nie do końca, najszybciej podnosi się prawym przyciskiem jeśli lootujesz trupa, a przeciągając jeśli z ziemi coś podnosisz (tak w sumie to najszybciej z ziemi jest nacisnąć prawy na jednym itemie, a potem od razu przeciągnąć drugi w ten sposób podnosisz 2 itemy w czasie 1)