@Namarin: grubo. U mnie ostatnio Bacardi Carta Fuego i Negra były po £11 za 0.7 (⌐͡■͜ʖ͡■)
a co do tematu żarcia - polecam zakup parowaru. Ostatnio ciągle robię w nim brokuły, fasole, groszek, kalafior, do tego walnę kilka przypraw i jestem najedzony przez cały dzień (⌐͡■͜ʖ͡■)
@menelus: Dzięki zią, jest to jakaś opcja, tylko że dania w parowarze chyba robią się nieco dużej niż tradycyjną metoda smażenia/pieczenia? czy się mylę?
@Namarin: dania w parowarze faktycznie robią się trochę dłużej, ale masz z nimi spokój. Ja zazwyczaj daję sobie na 20 minut jak mam same zielone warzywka, a jak mam ziemniaki i inne twardsze kawałki, to na 30 minut, przy czym warto dodać, że przez ten czas możesz na luzie robić coś innego, bo parowar ma to do siebie, że nie trzeba przy nim stać jak np. przy garnku kipiących ziemniaków
@Namarin: polecam Tefala z Argosa za £30-40 - jak będę mieć chwilę to poszukam linku :d ponoć warto kupić jakiegoś mocniejszego z np. 800-1000W, bo słabsze będą się grzały dłużej
Lecisz wtedy do najbliższego turka i kupujesz kebsa. Tylko dlaczego ta gastrofaza łapie mnie średnio co dwa dni?
Mirki spod #mirkokoksy macie jakiś proste w przygotowaniu przepisy na dania które jak zjem to się nażrę na pół dnia?
#uk #jedzzwykopem #kebab #kiciochpyta #pokazkebaba #pokazbiurko
źródło: comment_MjfRyj4XV4oUUiqWvalemPNfiglPGRc0.jpg
Pobierzo hui
Only in CO OP.
a co do tematu żarcia - polecam zakup parowaru. Ostatnio ciągle robię w nim brokuły, fasole, groszek, kalafior, do tego walnę kilka przypraw i jestem najedzony przez cały dzień (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
ponoć warto kupić jakiegoś mocniejszego z np. 800-1000W, bo słabsze będą się grzały dłużej