Wpis z mikrobloga

@PelenSpokoj: efekt owczego pędu. Ostatnio mam wrażenie, że zjechali z jakością, ale tak rok temu to wbrew powszechnemu w necie hejtowi kochałem ich śmietankowe - miały taki drugi posmak prawdziwej śmietany (uzyskany z proszków, nie łudzę się).
Kwestia smaku - chwalone lody Roma mi w ogóle nie podeszły. Ot, zwykle lody. Choć szanuje ich uczciwy sposób robienia.
Lody z Polish Lodów są dobre. Kolejki są spore na Bema, ale w innych ich lokalizacjach też sporo ludzi kupuje ( nie sądzę, żeby było tyle turystów na np. Kościuszki ). Do tego dobrze się rozreklamowali a ludzie lubią sprawdzone rzeczy więc mają kolejki.
Kolejki nie są pierwszy ani drugi raz, więc część ludzi w tych kolejkach powraca do nich.

Nie są jak każde inne ( nie tak trudno kupić gorsze lody
te lody rzemieślnicze to jest po prostu moda. nikt głośno nie powie, że smakują niewiele lepiej od sklepowych lodów z wyższej półki. pomijam już, że większość tych 'rzemieślniczych' lodziarni #!$%@? tak naprawdę szajs i korzysta z gotowego produktu.
Ja słyszałem kiedyś plotkę, że Polish Lody na początku działalności płacili ludziom za stanie w kolejce ( ͡° ͜ʖ ͡°) żeby się przechodniom wydawało, że dają tam coś fantastycznego. Jak widać zabieg marketingowy się udało (o ile to prawda).
@kamild89: no i ludzie mimo spróbowania dalej myślą, że muszą być dobre skoro kolejka xD
btw jakby to było skuteczne a plota potwierdzona to każda lodziarnia by miała swoje sztuczne kolejki a ludzie by wracali do niej nie ze względu na smak tylko kolejkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)