Wpis z mikrobloga

Właśnie wróciłem z wieczornego spaceru po centrum dużego miasta. Co się napatrzyłem na normików, to ja #!$%@?ę. Zastanawiam się, czy chciałbym być jednym z nich. Nie chodzi mi o to, jak spędzają piątkowy wieczór - że siedzą w ogródkach i piją piwo lub szoty, bo sam też czasem wychodzę ze znajomymi do pubu, by się napić, pogadać i pośmiać się. Chodzi mi o to, jak oni wyglądają. Wszyscy tak samo. Istny atak klonów. Na poniższym zdjęciu widać typowy normicki outfit. Trudno nawet powiedzieć, kto jakiej jest płci (no z wyjątkiem tych owłosionych nóg).

Myślę, że za około 700 cebulionów mógłbym przerobić się na normika. Mógłbym pójść do fryzjera - przepraszam, do barbera ( ͡° ͜ʖ ͡°) - i poprosić o fryzurę hitlerjugend albo na pędzel (~80 cbln?), kupić buty #vans old skool (~270 cbln) albo #newbalance (~300 cbln zależnie od modelu), kupić w #zara albo #hm kurtkę bomberkę (~90 cbln), spodnie skinny fit (~100 cbln), koszulę (~150 cbln). Tylko, #!$%@?, po co? By wyglądać, jak wszyscy inni?

Ja #!$%@?ę. Normictwo i jego zasady. Poczytajcie komentarze do wpisu https://www.wykop.pl/wpis/31720971/ (zdjęcie). Jak on, #!$%@?, mógł założyć takie buty i skarpetki? #!$%@? przegryw! #!$%@? stulejarz! Gdyby założył vansy i skarpetki stopki (a najlepiej espadryle na gołą stopę), to byłby normik i wygryw.

#normictwo #streetwear #modameska #modameskacwel #stulejacontent #przegryw
wyjzprz2 - Właśnie wróciłem z wieczornego spaceru po centrum dużego miasta. Co się na...

źródło: comment_fdT7UUKGbGVGNa9tJxdyTjikL8i2ARtx.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@wyjzprz2: Żółte skarpety i czarno-białe różowe, niebieskie buty facet, ale ten w czerwonych na pierwszy rzut oka, to wydał się różowym dopóki nie zobaczyłem łap xD
  • Odpowiedz
@Bartoszyce: wyjątkowi w swoim #!$%@? XD z całego posta wylewa się pogarda i frustracja wobec "zwyczajnych normików, wszyscy identyczni i tacy sami, tylko ja wyjątkowy i poza nimi, nie będę jak wszyscy, gardzę tfu #!$%@?", a potem wbija @PeterFile i wjeżdża na to, ze te #!$%@? normiki to pewnie się czują wyjątkowi XDD
  • Odpowiedz
@wyjzprz2: a co powinni nosić i co ty nosisz (nie atakuję, pytam z ciekawości)? Jak widzę typowy outfit typu polski streetwear boosty i joggery to też myślę, że normik*, tylko innego gatunku ¯\_(ツ)_/¯
większość ludzi nie daje aż takiego #!$%@? o wygląd i celowanie w naprawdę oryginalne czy awangardowe stroje, bo do tego trzeba mieć realną pasję, szeroką garderobę i duży budżet – takie rzeczy kosztują niemały hajs po prostu.
  • Odpowiedz
@wyjzprz2: serio aż tak dajesz #!$%@? o to jak się inni ubierają? Ludzie ubierają się podobnie, bo większość rzeczy kupują w sieciowkach. Jeżeli chcieliby być bardziej oryginalnie ubrani, to by musieliby się pasjonować modą i kupować bardziej highendowe rzeczy. A swoją drogą, jak ty się ubierasz, że plujesz na ludzi ubierających się jak chcą?
  • Odpowiedz