Aktywne Wpisy

Ana77 +210
Leże w łózku z kotem i ryczę. Z wieloma rzeczami sobie w życiu poradziłam, ale wykańcza mnie psychciznie, że nikt mnie nie chciał. Tak mi to zryło psychikę, że boję się nawet wrzucić zdjęcie na aplikację randkową.Jak mam kogoś poznać jak wstyd mi za swoje życie?
Samotność jest trudna, wszystkie radości smutni dzielisz tylko ze sobą.Nie ma tego jak rozpracować i rozładowac całe napięcie przeżywając to z kimś.
Słyszałam, że życie w pojedynkę
Samotność jest trudna, wszystkie radości smutni dzielisz tylko ze sobą.Nie ma tego jak rozpracować i rozładowac całe napięcie przeżywając to z kimś.
Słyszałam, że życie w pojedynkę

mam_spanko +204
źródło: 1000060367
Pobierz

kampania w myśl zasady "nikt wam nie da tyle, ile my wam obiecamy" XD
#bekazlewactwa #korwin #4kuce #heheszki
źródło: comment_21BgFYXGfkoZcPQEtujzyDFliIsW0N5b.jpg
Pobierz@Primusek: nie ma w tym nic dziwnego. Każdy myślący człowiek wie, że PiS to lewica. Dalece zaawansowana lewica, podobnie jak Razem.
@Jah00: nie zrobisz tego bez obniżki (likwidacji) płac
@llllllll: No właśnie o to k---a chodzi, że nie mogę. Cała gospodarka jest dostosowana do 8h dnia pracy. Znajdź mi takiego pracodawcę to od razu się zatrudnię. Ja pracuję w korpo, mój zawód wymaga dużej firmy, bo w małych nie ma takich specjalistycznych stanowisk, oni nie będą dostosowywać całej firmy z tysiącem pracowników do moich fanaberii, tylko zatrudnią kogoś
@llllllll: Dlatego że ja tak chcę. Ale możemy negocjować, 5, 6, albo 7,5 też wchodzi w grę, byle mniej niż 8.
@Jah00: już chciałem odpisywać, ale dobrze, że to dopisałeś, bo już nie muszę :)
Dwa pytania.
Dlaczego świat ma być urządzony tak jak Ty chcesz?
I czy nie rozumiesz tego, że gdy już ustalimy, że zmieniamy system z 8 na 7 godzin, to za X lat, ludzie powiedzą "7 godzin to za dużo, nie mam czasu dla rodziny, zróbmy 6 godzin!", za kolejne X lat
@llllllll: Nie, bo to nie będzie spadek liniowy, nigdy zera nie osiągniemy.
I nie chcę urządzać świata, tylko moje stanowisko pracy. Jeszcze raz mówię, to pracodawca powinien decydować o długości dnia pracy, wtedy znalazłbym takiego, który mi bardziej odpowiada.
Zdanie "to pracodawca powinien decydować o długości dnia pracy", z którym ciężko się nie zgodzić z ideologicznego punktu widzenia, interpretuję jako propozycję likwidacji jakichkolwiek regulacji dotyczących godzin pracy. Tylko skąd wniosek, że gdyby nie było ograniczenia do 8 godzin, to Twój pracodawca dałby ci umowę na 7 godzin, a nie na 12? Przecież równie dobrze teraz mógłby skrócić
@llllllll: Jakby mógł to Razem nie domagałoby się tego ustawowo. Niestety nie, cały system oparty jest o etat, a etat to 8h i masz mnóstwo przepisów w kodeksie, o nadgodzinach, godzinach nadliczbowych, o pracy w niedziele i święta itd. itd. co powoduje multum problemów dla pracodawcy przy przejściu na inny system, bo to przestaje się spinać i pracodawca musiałby wypłacać więcej
Chcesz mi powiedzieć, że ten przepis:
zakazuje zatrudniania ludzi na 7 godzin dziennie?