Aktywne Wpisy
qwe_ +7
Dodałem znalezisko o GPT-4, poświęciłem czas na wyszukiwanie informacji, tłumaczenie, zamieszczenie w komentarzach kilku przykładów dla wykopowiczów. Co zrobiła moderacja? Oznaczyła moje znalezisko jako duplikat (mimo większej liczby wykopów) i uniemożliwiło dalsze wykopywanie.
https://wykop.pl/link/7044565/openai-wlasnie-wypuscilo-gpt-4
No kuzwaa czy na tym portalu opłaca się w ogóle cokolwiek robić dla tej społeczności czy ten portal polega na siedzeniu na tagach #danielmagical ?
@Moderacja @wykop - czy WY jesteście poważni? W ogóle już nie szanujecie swoich
https://wykop.pl/link/7044565/openai-wlasnie-wypuscilo-gpt-4
No kuzwaa czy na tym portalu opłaca się w ogóle cokolwiek robić dla tej społeczności czy ten portal polega na siedzeniu na tagach #danielmagical ?
@Moderacja @wykop - czy WY jesteście poważni? W ogóle już nie szanujecie swoich
Jak ktoś mnie obserwuje to wie, ze od dawna moje małżeństwo to ruina. Do tego żona poszła na terapie jakiś czas temu i jest moim zdaniem DUZO GORZEJ.
Dzisiaj mieliśmy mała sprzeczkę, ona mnie zwyzywała bez powodu i powiedziałem jej, ze zachowuje się jak chora osoba. No ale jak dodałem, ze mam nadzieje, ze na terapii ja prawidłowo zdiagnozują, to wpadla w totalna histerie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego… to jakiś słaby
Dzisiaj mieliśmy mała sprzeczkę, ona mnie zwyzywała bez powodu i powiedziałem jej, ze zachowuje się jak chora osoba. No ale jak dodałem, ze mam nadzieje, ze na terapii ja prawidłowo zdiagnozują, to wpadla w totalna histerie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego… to jakiś słaby
Mam 28 lat. Od zawsze interesowałem się komputerami i programowaniem. W gimnazjum liznąłem nieco c++. Każdy wie jak wygląda informatyka w szkole więc wszystkiego uczyłem się sam z tego co znalazłem w internecie. Trochę się nauczyłem, ale materiał był strasznie obszerny, potem zaczeła się szkoła średnia, życie trochę mi się #!$%@?ło, więc musiałem odpuścić takie rzeczy.
Kilka lat po skończeniu gówno szkoły, trochę pracowałem więc nie było czasu, ale pewnego razu, parę lat temu, gdy byłem na bezrobociu pomiędzy dwiema gównorobotami, znowu do tego wróciłem. Miałem duże zaległości więc zacząlem od zera. Wraz z czytaniem internetowych kursów starałem się rozwiązywać jak najwięcej praktycznych zadań ze stron typu SPOJ. Zrobiłem sporo postępów, udało mi się nawet trochę zarobić na swoich gówno-programach XD. Nie będe nawet mówił co to było, bo trochę głupio, ale powiem, że miałem z tego ogromną satysfakcję.
Potem kolejna gównorobota przez jakiś czas połączona ze ćpaniem w czasie wolnym.
Od jakiegoś czasu moja sytuacja jest już dość stabilna. Nie ćpałem od lat, raz na miesiąc wypije kilka piw, niedługo zaczynam nową pracę.
Moje pytanie brzmi; czy da się nauczyć programowania w tak późnym wieku? (Zapomniałem też dodać, że mam lekkie problemy z pamięcią) Nie chcę tego robić dla pieniędzy tylko dla siebie, stworzyć coś dla siebie i żeby to coś miało ręce, i nogi. Czy 28 lat to już za dużo? Lepiej odpuścić? Boje się, że jestem już za stary, żeby to wszystko ogarnąć.
Ok, to tyle. Wypiłem właśnie 2 piwna po prawie dwóch miesiącach przerwy i trochę szumi w głowie, ale mam nadzieje, że ktoś to odszyfruje xd.
A nauczyć się da, to jak angielski. Może native'em od razu nie zostaniesz, ale sobie poradzisz.