Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@JemSerek czyli wszystko jest z nim w porządku, będę próbował, dzięki wielkie
@eNse miuipro jest chyba na bazie china zamiast global, ale z tego co wiem są różnice w tłumaczeniu, wydajności i wykorzystaniu baterii
  • Odpowiedz
@McDrive: wielkie w tłumaczeniu specjalnie nie są różnice (pozdrawia tłumacz miuipro ;)), i owszem, miuipro bazuje na China, są pewne różnice w wydajności, klawiaturze (domyślnie jest już Xperia) i roocie (jest już domyślnie wbudowany Magisk)
  • Odpowiedz
@Orjon_MIUI: A polecasz wersje dev czy stable? Mam mi5 i ostatnia wersja dev 8.5.3 miuipro działa super, ale nie mam porównania do stable… I też nie wiem, czy po aktualizacji wersji dev nie będzie nagle masy bugów. Jak to wygląda w miuipro, lepiej niż Xiaomi.eu?
  • Odpowiedz
@Asuri: Nie jestem w stanie ci polecić, bo nie mam Mi5 i nie testowałem Stable ;) Ale zasadniczo bazuje to na tym samym na czym bazuje eu, czyli na chińskich Stable - możesz wgrać stable, ale licz się z tym, że mogą być bugi które zostały już załatane. No i niestety, 9.5.1.0 miuipro nie posiada języka polskiego - został on dodany w aktualizacji 8.3.15 i wyżej, a 9.5.1.0 miuipro na
  • Odpowiedz
@Orjon_MIUI: Dzięki, tak więc zostaje na tym czym jestem ;D A wcześniej miuipro w ogóle nie miało języka polskiego ani stable ani dev? Szukałem info na necie, ale ciężko cokolwiek na temat miui pro znaleźć ;/
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Orjon_MIUI dzięki wielkie za orgom informacji, postaram się wypróbować ten romik, no i podziękowania za świetną robotę jaką robisz dla nas, doceniamy to ;)
  • Odpowiedz
@Asuri: wczoraj miuipro dodało 9.5.2.0 stable - ale baza to Android 7, więc musisz zrobić downgrade jeśli chcesz wgrać ;) czytaj wipe data/dalvik/cache/system też możesz i flash
  • Odpowiedz
@Orjon_MIUI: Zainstalowałem miuipro stable i jestem mega zadowolony, bardzo dobrze działa. Ale mam jedno pytanie. Na wersji dev miałem wrażenie, że bateria się wolniej ładuje, zainstalowałem stable i odszukałem w domu miernik na usb. I wychodzi na to, ze na wersji stable jak i dev nie działa u mnie szybkie ładowanie. napiecie 5.25v i prąd 1.8A Też tak masz? Trzeba gdzieś w ustawieniach włączyć szybkie ładowanie czy w ogóle na
  • Odpowiedz